Inrikes

Frimurare i rättsväsendet – Ghost-rättegång kan tas om

Ghost-sångaren Tobias Forge i mitten

Domare som dömde till artists fördel i rättegång var medlem i samma frimurarorder som artisten. Målet har nu nu överklagats med hänvisning till jäv.

Ghost-sångaren Tobias Forge har nyligen genomgått en ekonomisk tvist med före detta bandmedlemmar. Dessa menade att Forge i smyg hade undanhållit dem ersättning för inkomster från spelningar och konserter. Forge å sin sida hävdade att han är ensam skapare av Ghost och att de andra bara var inhyrda musiker och att de därför inte hade rätt till insyn i bandets ekonomi.
Linköpings tingsrätt gav Forge rätt i den ekonomiska tvisten, men än är inte sista ordet sagt. De före detta bandmedlemmarnas advokat Michael Berg har nämligen överklagat beslutet till Göta hovrätt.

Anledningen är att Tobias Forge samt domaren Henrik Ibold som dömde till dennes fördel båda är medlemmar i Frimurarorden i Linköping, vilket enligt advokaten utgör en jävsituation.

Frimureriets påverkan på samhället har tidigare uppmärksammats i bland annat Umeå, där högt uppsatta kommunpolitiker och näringslivstoppar som är frimurare anklagas för att i praktiken styra staden bakom kulisserna.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!