Frimurare i rättsväsendet – Ghost-rättegång kan tas om

publicerad 30 november 2018
Ghost-sångaren Tobias Forge i mitten

Domaren som dömde till artists fördel i rättegång var medlem i samma frimurarorden som artisten. Målet har nu nu överklagats med hänvisning till jäv.

Ghost-sångaren Tobias Forge har nyligen genomgått en ekonomisk tvist med före detta bandmedlemmar. Dessa menade att Forge i smyg hade undanhållit dem ersättning för inkomster från spelningar och konserter. Forge å sin sida hävdade att han är ensam skapare av Ghost och att de andra bara var inhyrda musiker och att de därför inte hade rätt till insyn i bandets ekonomi.

Linköpings tingsrätt gav Forge rätt i den ekonomiska tvisten, men än är inte sista ordet sagt. De före detta bandmedlemmarnas advokat Michael Berg har nämligen överklagat beslutet till Göta hovrätt.


Annonser:


Anledningen är att Tobias Forge samt domaren Henrik Ibold som dömde till dennes fördel båda är medlemmar i Frimurarorden i Linköping, vilket enligt advokaten utgör en jävsituation.

Frimureriets påverkan på samhället har tidigare uppmärksammats i bland annat Umeå, där högt uppsatta kommunpolitiker och näringslivstoppar som är frimurare anklagas för att i praktiken styra staden bakom kulisserna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.