Förstärkt förmåga att bekämpa sexualbrott mot barn

publicerad 18 april 2018

Rättsväsendet har stärkt förmågan att bekämpa sexuella övergrepp på nätet och bland annat ökat den polisiära närvaron och spaningen på internet mot de som begår sexuella övergrepp mot barn.

Polismyndigheten har redovisat regeringsuppdraget att bekämpa sexualbrott mot barn till regeringen. Det har utförts i nära samverkan med Åklagarmyndigheten, Ecpat och Childhood Foundation.

Polisens utredare kommer också få möjlighet att specialisera sig på att utreda dessa brott, det sker bland annat i takt med att polisen bygger ut det nationella it-nätverket och inrättar regionala it-brottscentrum.

Rättsväsendets samverkan med polis och turistnäring i länder dit svenskar åker för att begå sexuella övergrepp på barn har också förstärkts i och med regeringsuppdraget. Särskilt samverkan med Filippinerna har förbättrats.

 

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.