“Första bekräftelsen på att svensk myndighet driver aktiv politik”

publicerad 11 januari 2016
Dan Eliasson, rikspolischef och högst ansvarig för polisens verksamhet

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den nu uppdagade skandalen om övergrepp mot svenska flickor på Stockholmsfestivalen We are Sthlm får nu kritik utanför Sverige. En av Norges mest kända författare och debattörer riktar nu stenhård kritik mot den svenska polisens mörkande av invandrarbrottslighet.

Nya Dagbladet rapporterade tidigare under dagen om turerna kring mörkandet av övergreppet på svenska flickor som skedde under sommarens Stockholmsfestival. Dagens Nyheter som blev tipsade om händelserna rapporterade aldrig om dem. I helgen gick de ut och skyllde på polisen för mörkandet.

Polisen i sin tur uppdagas med att aktivt ha bedrivit egen politik i sitt arbete för att missgynna vissa politiska partier.

– Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen, har polischefen Peter Ågren sagt till Dagens Nyheter.

Nu riktar en av Norges mest kända författare och debattörer, Elin Ørjasæter, stark kritik mot Sverige och svenska polisen.

– Detta är den första bekräftelsen från myndigheterna att de ägnar sig åt aktiv politik, att de använder sina positioner för att stödja etablissemanget och håller tillbaka sanningen för att tjäna en viss politisk fråga, säger hon till norska Nettavisen.

I uttalandet, som fått stor uppmärksamhet i grannlandet, menar Ørjasæter att ”dammen har brustit” i Sverige, att att Sverige har ett stort demokratiproblem.

– Sverige borde skämmas. Detta är en skamlig dag för svenskar som inte har förstått det här förut. Nu brast dammen i Sverige. Hade det inte gjort det, hade vi sett mycket värre effekt än att SD går framåt, säger Ørjasæter till Nettavisen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!