MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 20 februari 2024

tisdag 20 februari 2024

Forskare: Miljöpartiet har infiltrerats av islamister

publicerad 23 april 2016
Nu varnar forskare för att islamister kan ha haft långt större inflytande över Miljöpartiet än vad som tidigare varit känt

Miljöpartiet kan ha infiltrerats av organiserade islamister. Det menar forskare på Försvarshögskolan som oroar sig över att Muslimska brödraskapet kan ha ett mycket stort inflytande över partiet.

Lars Nicander är ansvarig för asymmetriska hot och terrorismstudier vid Försvarshögskolan och säger till TV4 Nyheterna att personer knutna till den internationella islamistiska organisationen Muslimska brödraskapet använder sig av liknande metoder som Sovjetunionen för att påverka och ta över partier i Väst, däribland Miljöpartiet.

– Jag ser en likhet med Sovjetkommunismens agerade under kalla kriget när man försökte infiltrera olika demokratiska partier.

Nicander menar vidare att det är uppenbart att personer som står Muslimska brödraskapet nära uppenbarligen har fått ett stort fotfäste inom Miljöpartiet.

Han understryker också att det inte rör sig om enstaka individer utan att det handlar om ”väldigt många personer” i Miljöpartiet som exempelvis använder sig av islamistiska hälsningar och annat som kan kopplas till Muslimska brödraskapet och annan radikal islamism.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend