Forskare: Miljöpartiet har infiltrerats av islamister

Publicerad 23 april 2016
  Nu varnar forskare för att islamister kan ha haft långt större inflytande över Miljöpartiet än vad som tidigare varit känt

  Miljöpartiet kan ha infiltrerats av organiserade islamister. Det menar forskare på Försvarshögskolan som oroar sig över att Muslimska brödraskapet kan ha ett mycket stort inflytande över partiet.

  Lars Nicander är ansvarig för asymmetriska hot och terrorismstudier vid Försvarshögskolan och säger till TV4 Nyheterna att personer knutna till den internationella islamistiska organisationen Muslimska brödraskapet använder sig av liknande metoder som Sovjetunionen för att påverka och ta över partier i Väst, däribland Miljöpartiet.

  – Jag ser en likhet med Sovjetkommunismens agerade under kalla kriget när man försökte infiltrera olika demokratiska partier.
  Nicander menar vidare att det är uppenbart att personer som står Muslimska brödraskapet nära uppenbarligen har fått ett stort fotfäste inom Miljöpartiet.

  Han understryker också att det inte rör sig om enstaka individer utan att det handlar om ”väldigt många personer” i Miljöpartiet som exempelvis använder sig av islamistiska hälsningar och annat som kan kopplas till Muslimska brödraskapet och annan radikal islamism.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!