Företag betalade FP-politikers lyxresa till Dubai

Det har stormat kring Uddevallas kommunalråd Essam El-Naggar (FP). Nu anklagas han för att ha låtits sig bjudas på en resa till Dubai av ett privat företag som håller på att etablera sig i den bohuslänska kommunen.

publicerad 21 november 2013

Det var till det sjustjärniga lyxhotellet Emriates Palace i Abu Dhabi som företaget Swedish Connections i februari 2011 bjöd in El-Naggar till konferens, rapporterar SVT.

”Måste vara försiktig”
Swedish Connections har tidigare försökt etablera sig i Uddevalla. Under 2008 och 2009 var företagets vd nere i Uddevalla för att titta på mark och fastigheter. Swedish Connections planerade att köpa 8000 kvadratmeter industrimark av kommunen i Hogstorp för att bygga en galleria längs E6:an.

Man ska vara försiktig om företaget vill etablera sig i kommunen och genom resan vill skaffa sig fördelar. Då måste man vara väldigt försiktig, säger Micha Velasco, jurist och expert på kommunala beslut, till SVT.

Essam El-Naggar har valt att avgå efter den senaste tidens uppmärksammade avslöjanden om att han dragit på sig dyra telefonräkningar efter långa samtal till sitt hemland Egypten. Telefonräkningarna fick skattebetalarna genom kommunen stå för.

”Är utsatt för ett mediedrev”
El-Naggar lämnar sitt uppdrag som folkpartistisk gruppledare och planerar inte att ställa upp i omval, men han lämnar inte sitt jobb som kommunalråd i Uddevalla.

– Jag vill börja med att beklaga det som hänt. Jag anser att jag varit utsatt för ett mediedrev som, menar jag, tagit alltför stora proportioner, sa El-Naggar till tidningen Bohuslänningen efter att han annonserat sin avgång som gruppledare.


el-naggar

Essam El-Naggar
Foto: Pressbild/Uddevalla
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.