Flicka hämnades på sina våldtäktsmän – döms för mordförsök

publicerad 5 oktober 2020
- av Per Nordin
15-åriga Alma fattade mod och beslutade sig för att hämnas på de arabiska männen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I mars 2018 befann sig den då 15-åriga Alma på en fest i en lägenhet i Örebro. På festen ska flickan enligt egen utsago ha blivit våldtagen av två äldre araber som dessutom ska ha drogat henne. Utredningen lades dock ner och araberna friades. Då beslutade flickan att ta saken i egna händer och själv hämnas på våldtäktsmännen.

Enligt egen utsago mådde flickan mycket dåligt efter våldtäkten och det dröjde ett halvår innan hon orkade anmäla den till polisen. Polisutredningen lades dock snabbt ner och Alma erbjöds att istället få prata med en kurator om det hon gått igenom.

Eftersom hon insåg att hon inte skulle få någon hjälp av rättsväsendet så beslutade hon sig för att själv agera och hämnas på de män som utsatte henne för övergreppet. Alma började samla in information, både om gärningsmännen och hur man får tag på vapen och vilket straff man riskerar om man fälls för mord.

Under hösten 2019 satte hon sin plan i verket. Hon skapade ett falskt konto på den sociala medieplattformen Instagram där hon utgav sig för att vara en ung arabisk kvinna vid namn Sara och fick där kontakt med våldtäktsmännen och bestämde träff med dessa.

En novemberkväll väntade de båda arabiska männen i sin bil på ”Sara” och ser en ung kvinna som börjar närma sig bilen bakifrån varpå en av bilens fönsterrutor vevas ner. Flickan som närmar sig bilen är dock inte ute efter någon dejt med de båda arabiska männen utan vill ha vad hon menar är hämnd och rättvisa.

Hon håller nämligen en kniv i varje hand och börjar snabbt hugga mot den ene av araberna och träffar honom ett tiotal gånger i halsen och ansiktet. Den andra araben lyckas dock köra iväg med bilen från platsen och den skadade får sedan sjukhusvård och överlever.

Alma grips efter en timme och eftersom ingen av araberna är säkra på att det är hon som attackerat dem med kniv och ingen teknisk bevisning i form av DNA-spår eller blod på Alma hittas så frias hon också i tingsrätten.

I hovrätten fälls hon dock efter att ny information framkommit. Bland annat har Almas mamma larmat polisen efter att dottern sagt att hon skulle döda de två män som ska ha våldtagit henne. Man lyckas också få fram information från Almas mobiltelefon och hur den kopplats upp i närheten av brottsplatsen under samma kväll samt Almas internethistorik och sökningar.

I hovrätten döms Alma på basen av indicier till 1 år och 6 månaders sluten ungdomsvård för försök till mord. Hon ska också betala skadestånd till den ene arabiske mannen på hela 130 200 kronor. Utan straffrabatt hade hon dömts till sju års fängelse, skriver Dagens Juridik.

De båda araberna har hela tiden hävdat att de “hade sex” med Alma på festen i mars 2018, men att det skedde frivilligt. Alma har konsekvent hållit fast vid sin berättelse om att hon blev våldtagen av männen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!