Inrikes

Feministiskt initiativ öppnar för att förbjuda Alternativ för Sverige

Soraya Post (Fi), EU-parlamentariker.

Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post kräver att regeringen förbjuder organisationer och partier som sprider vad hon kallar för “hat” – däribland det nystartade Alternativ för Sverige (AfS).

Enligt Soraya Post, som i samband med EU-valet 2014, valdes in i EU-parlamentet för Feministiskt initiativs räkning, har inte myndigheterna tagit rasism, hat och fientlighet på tillräckligt stort allvar.
Soraya Post lutar sig bland annat mot Europakommissionen mot rasism och intolerans (ECRI) som nyligen släppte en rapport där Sverige kritiserades för att “mängden fall av rasistisk och främlingsfientlig hatretorik har ökat de senaste åren”. Soraya Post föreslår därför att Sverige borde göra som Finland och förbjuda organisationer och partier som “sprider hat och förespråkar fascism, nazism och rasism”. Ett exempel på det är det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige.

Detta är vad jag har sagt och varit orolig för sedan länge. Rasismen, nazismen och hatet i Sverige har ökat, det senaste exemplet är lanseringen av det nya högerextrema partiet Alternativ för Sverige. Deras grundare ansåg att Sverigedemokraterna, som redan är rasistiska och främlingsfientliga, inte var tillräckligt extrema”, skriver Soraya Post i en debattartikel i ETC.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!