MORGONDAGENS DAGSTIDNING – söndag 25 februari 2024

söndag 25 februari 2024

Feministiskt initiativ öppnar för att förbjuda Alternativ för Sverige

publicerad 17 april 2018
Soraya Post (Fi), EU-parlamentariker.

Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post kräver att regeringen förbjuder organisationer och partier som sprider vad hon kallar för “hat” – däribland det nystartade Alternativ för Sverige (AfS).

Enligt Soraya Post, som i samband med EU-valet 2014, valdes in i EU-parlamentet för Feministiskt initiativs räkning, har inte myndigheterna tagit rasism, hat och fientlighet på tillräckligt stort allvar.

Soraya Post lutar sig bland annat mot Europakommissionen mot rasism och intolerans (ECRI) som nyligen släppte en rapport där Sverige kritiserades för att “mängden fall av rasistisk och främlingsfientlig hatretorik har ökat de senaste åren”. Soraya Post föreslår därför att Sverige borde göra som Finland och förbjuda organisationer och partier som “sprider hat och förespråkar fascism, nazism och rasism”. Ett exempel på det är det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige.

Detta är vad jag har sagt och varit orolig för sedan länge. Rasismen, nazismen och hatet i Sverige har ökat, det senaste exemplet är lanseringen av det nya högerextrema partiet Alternativ för Sverige. Deras grundare ansåg att Sverigedemokraterna, som redan är rasistiska och främlingsfientliga, inte var tillräckligt extrema”, skriver Soraya Post i en debattartikel i ETC.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend