Inrikes

Fem afghaner häktade för mordförsök i Örnsköldsvik

Publicerad 11 december 2020

Örnsköldsvik.

Förra veckan överfölls två män i en lägenhet i Örnsköldsvik och blev svårt misshandlade. Fem afghanska medborgare har häktats för mordförsök.

Själva mordförsöket ägde rum under onsdagsmorgonen förra veckan i en bostad i centrala Örnsköldsvik. Ett av offren lyckades fly till ett närliggande bageri, där han fick hjälp att kontakta polis. Offren, som båda är i 20-årsåldern, blev allvarligt skadade. En av dem opererades under förra onsdagen och läget var allvarligt men stabilt.

Enligt Josefin Perming Tengqvist, chef för avdelningen för grova brott, har vapen använts vid överfallet på de bägge männen men hon vill inte avslöja vilken typ, i en kommentar till skattefinansierade SVT.
Fem män anhölls förra fredagen men greps inte i Västernorrland, utan på en annan plats i landet.

Samtliga är nu häktade. Alla är medborgare i Afghanistan och har tolkbehov på persiska och dari. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!