Fem afghaner häktade för mordförsök i Örnsköldsvik

publicerad 11 december 2020
- av Per Nordin
Örnsköldsvik.

Förra veckan överfölls två män i en lägenhet i Örnsköldsvik och blev svårt misshandlade. Fem afghanska medborgare har häktats för mordförsök.

Själva mordförsöket ägde rum under onsdagsmorgonen förra veckan i en bostad i centrala Örnsköldsvik. Ett av offren lyckades fly till ett närliggande bageri, där han fick hjälp att kontakta polis. Offren, som båda är i 20-årsåldern, blev allvarligt skadade. En av dem opererades under förra onsdagen och läget var allvarligt men stabilt.

Enligt Josefin Perming Tengqvist, chef för avdelningen för grova brott, har vapen använts vid överfallet på de bägge männen men hon vill inte avslöja vilken typ, i en kommentar till skattefinansierade SVT.

Fem män anhölls förra fredagen men greps inte i Västernorrland, utan på en annan plats i landet.

Samtliga är nu häktade. Alla är medborgare i Afghanistan och har tolkbehov på persiska och dari.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.