Ensamkommande högg ihjäl 22-årig kvinna anställd på HVB-hem

publicerad 25 januari 2016
Den unga kvinnan arbetade på ett hvb-hem i Mölndal

En kvinna i 22-års åldern som arbetade på ett HVB-hem i Mölndal har under dagen huggits till döds med kniv. Den misstänkte gärningsmannen, en ensamkommande flykting boende på hemmet som nu på sannolika skäl är misstänkt för mord, är enligt polisen född 2000.

Under måndagen kom en kvinna in med livshotade skador till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Vid lunchtid avled kvinnan av skadorna.

Boendet där den 22-åriga kvinnan arbetade var ett hem för flyktingbarn ”i övre tonåren”, ett så kallat HVB-hem.

Omständigheterna till händelsen är fortfarande oklara, men den unga kvinnan som arbetade på boendet höggs med kniv i ryggen av ynglingen och fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Hennes liv gick inte att rädda.

Oklarheterna med att få klara uppgifter är kopplade till språksvårigheter med de inblandade. Polisen har dock på eftermiddagen anhållit den misstänkte som på sannolika skäl är misstänkt för mord, alternativt dråp och skriver på sin hemsida att personen är född år 2000.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.