Inrikes

Ensamkommande högg ihjäl 22-årig kvinna anställd på HVB-hem

Den unga kvinnan arbetade på ett hvb-hem i Mölndal

En kvinna i 22-års åldern som arbetade på ett HVB-hem i Mölndal har under dagen huggits till döds med kniv. Den misstänkte gärningsmannen, en ensamkommande flykting boende på hemmet som nu på sannolika skäl är misstänkt för mord, är enligt polisen född 2000.

Under måndagen kom en kvinna in med livshotade skador till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Vid lunchtid avled kvinnan av skadorna.
Boendet där den 22-åriga kvinnan arbetade var ett hem för flyktingbarn “i övre tonåren”, ett så kallat HVB-hem.

Omständigheterna till händelsen är fortfarande oklara, men den unga kvinnan som arbetade på boendet höggs med kniv i ryggen av ynglingen och fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Hennes liv gick inte att rädda.

Oklarheterna med att få klara uppgifter är kopplade till språksvårigheter med de inblandade. Polisen har dock på eftermiddagen anhållit den misstänkte som på sannolika skäl är misstänkt för mord, alternativt dråp och skriver på sin hemsida att personen är född år 2000.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!