MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Efter dödsskjutningen – leksaksbranschen uppmanas att ta bort leksaksvapen

publicerad 6 augusti 2018

Efter den tragiska dödsskjutningen av en 20-åring med Downs syndrom väljer leksaksbranschen i Sverige att uppmana försäljarna att ta bort och sluta sälja leksaksvapen som är allt för lika riktiga skjutvapen.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som 20-årige Eric Torell blev ihjälskjuten av polis i Stockholm. Enligt uppgifter i media ska Torell, som lider av Downs syndrom, haft en leksakspistol på sig vid tiden för dödsskjutningen.

Efter dödsskjutningen uppmanar nu branschorganisationen Lek- och babybranschen alla leksaksförsäljare i Sverige att permanent upphöra med försäljning av leksaksvapen som liknar riktiga skjutvapen.

– I och med de senaste tragiska händelserna känns det som att det numera är så att produkterna är så förvillande lika riktiga vapen att det får riktigt förödande konsekvenser, när polisen inte ens kan se skillnad när någon har ett leksaksvapen, säger Alexandra Synnermark, ordförande i Lek- och babybranschen, till TT.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend