Inrikes

Delar av polishuset i Malmö nedstängt på grund av råttor

Problemet med skadedjur ökar i Malmö. Nu har polisen fått stänga ned andra våningen i polishuset på grund av problem med råttor. NyD:s fotograf lyckades fånga ett dramatiskt råttdrama i anslutning till huset.

Hela sektionen för brott i nära relation har fått stänga ned i Malmö. Orsaken är råttor som visas i lokalerna.
– Det handlar om avföring och tuggspår på mat som funnits i lokalen, säger Nils Norling, polisens presstalesperson till SVT.

De senaste dagarna har problemet eskalerat.

– Tidigare har det funnits tecken på att råttorna varit där efter kontorstid. Men de senaste dagarna har de funnits i lokalerna även dagtid, när personalen varit där, säger Nils Norling.

Fastighetsägaren har försökt få bukt med råttorna men utan resultat. Under tisdagen fick lokalerna på Drottninggatan utrymmas.

NyD:s fotograf Freddy Mardell lyckades fånga ett råttdrama som utspelade sig utanför polisen lokaler. En kråka inledde en jakt på en råtta som tog skydd under ett fönster för att undkomma att bli fångad.

Till slut tvingades råttan lämna gömstället och blev då offer för den sluga kråkan som tillsammans med ett par skator kalasade på råttan.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Malmö
  • Polisen