Delar av polishuset i Malmö nedstängt på grund av råttor

publicerad 1 juni 2019
- av Markus Andersson

Problemet med skadedjur ökar i Malmö. Nu har polisen fått stänga ned andra våningen i polishuset på grund av problem med råttor. NyD:s fotograf lyckades fånga ett dramatiskt råttdrama i anslutning till huset.

Hela sektionen för brott i nära relation har fått stänga ned i Malmö. Orsaken är råttor som visas i lokalerna.

– Det handlar om avföring och tuggspår på mat som funnits i lokalen, säger Nils Norling, polisens presstalesperson till SVT.

De senaste dagarna har problemet eskalerat.

– Tidigare har det funnits tecken på att råttorna varit där efter kontorstid. Men de senaste dagarna har de funnits i lokalerna även dagtid, när personalen varit där, säger Nils Norling.

Fastighetsägaren har försökt få bukt med råttorna men utan resultat. Under tisdagen fick lokalerna på Drottninggatan utrymmas.

NyD:s fotograf Freddy Mardell lyckades fånga ett råttdrama som utspelade sig utanför polisen lokaler. En kråka inledde en jakt på en råtta som tog skydd under ett fönster för att undkomma att bli fångad.

Till slut tvingades råttan lämna gömstället och blev då offer för den sluga kråkan som tillsammans med ett par skator kalasade på råttan.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.