Inrikes

Container med automatvapen och polisuniform hittad – vänsterextremister tros ligga bakom

En container innehållandes automatvapen, en polisuniform, peruker och löshår har hittats utanför Jönköping. Polisen kopplar fyndet till vänsterextremister.

En utländsk stöldliga bröt upp containern för att sedan kontakta polisen. I containern, som stod i Taberg utanför Jönköping, fanns automatvapen, en polisuniform, löshår och peruker, skriver Aftonbladet.

En skolkurator i 40-årsåldern har häktats. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Skolkuratorn ska ha kopplingar till vänsterextrema grupper. Enligt hans Facebook har han tydliga vänsterextrema sympatier. Skolkuratorn, som tidigare är ostraffad, nekar till brott.

Säpo är inkopplade i fallet och ytterligare en misstänk vänsterextremist eftersöks.

Liknande artiklar

Bil uppeldad i Bromma Under helgen blev en bil uppeldad i Åkeshov i Bromma, västra Stockholm. Bilen hade stått parkerad på Bergslagsvägen e...
Resursbrist gör att få inbrott klaras upp Enligt rykande färsk statistik från Brottsförebyggande rådet klarar polisen upp allt färre bostadsinbrott. Enligt ny ...
En person ihjälskjuten i Hässelby i västra Stockho... Tidigt under onsdagsmorgonen hördes skottlossning i Hässelby. Kort därefter påträffades en död person. Klockan 05:52 ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!