Busschaufför och resenär knivhuggna av ungdomsgäng

publicerad 1 december 2021
- av Per Nordin
Backa Teater och Linje 19 Fredriksdal-Backa i Göteborg.

Under tisdagen vid lunchtid blev en busschaufför och en resenär i Göteborg knivhuggna av ett ungdomsgäng. Attackerna rubriceras som mordförsök respektive grov misshandel.

Händelsen skedde strax innan 13-tiden under tisdagen vid hållplatsen Backa Kyrkogata längs linje 19. Upprinnelsen till händelsen ska ha varit att en person ur ett ungdomsgäng dragit i nödbromsen och sprungit från platsen. Andra personer ur ungdomsgänget ska ha dröjt sig kvar vid bussen och hamnat i bråk med chauffören.

I samband med händelsen drog en av ungdomarna fram en kniv och högg busschauffören. En resenär försökte gå emellan och blev då knivhuggen i låret. Ungdomarna, som var tre till antalet, sprang sedan från platsen. Busschauffören som är i 35-årsåldern och resenären som är i 60-årsåldern kördes till sjukhus för vård. Chauffören fördes till Sahlgrenska sjukhuset och resenären till Östra sjukhuset.
Ingen är gripen i nuläget. Polisen har inlett två ärenden – ett gällande mordförsök (busschauffören) och ett gällande grov misshandel (resenären). Personen som drog i nödbromsen kan även bli misstänkt för missbruk av larmanordning.

Nya Dagbladet har tidigare skrivit om våldet mot busschaufförer. 


Liknande artiklar: