Busschaufför och resenär knivhuggna av ungdomsgäng

publicerad 1 december 2021
- av Per Nordin
Backa Teater och Linje 19 Fredriksdal-Backa i Göteborg.

Under tisdagen vid lunchtid blev en busschaufför och en resenär i Göteborg knivhuggna av ett ungdomsgäng. Attackerna rubriceras som mordförsök respektive grov misshandel.

Händelsen skedde strax innan 13-tiden under tisdagen vid hållplatsen Backa Kyrkogata längs linje 19. Upprinnelsen till händelsen ska ha varit att en person ur ett ungdomsgäng dragit i nödbromsen och sprungit från platsen. Andra personer ur ungdomsgänget ska ha dröjt sig kvar vid bussen och hamnat i bråk med chauffören.

I samband med händelsen drog en av ungdomarna fram en kniv och högg busschauffören. En resenär försökte gå emellan och blev då knivhuggen i låret. Ungdomarna, som var tre till antalet, sprang sedan från platsen. Busschauffören som är i 35-årsåldern och resenären som är i 60-årsåldern kördes till sjukhus för vård. Chauffören fördes till Sahlgrenska sjukhuset och resenären till Östra sjukhuset.


Annonser:


Ingen är gripen i nuläget. Polisen har inlett två ärenden – ett gällande mordförsök (busschauffören) och ett gällande grov misshandel (resenären). Personen som drog i nödbromsen kan även bli misstänkt för missbruk av larmanordning.

Nya Dagbladet har tidigare skrivit om våldet mot busschaufförer.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.