Astrids Lindgrens Värld söker barnskådespelare – efterfrågar ”etnisk och kulturell mångfald”

publicerad 4 oktober 2019

Nu söker Astrid Lindgrens Värld barnskådespelare inför säsongen 2020. Temaparken söker särskilt barn som kan ”berika” med ”etnisk och kulturell mångfald”.

Astrid Lindgrens värld är en populär temapark i Vimmerby som årligen lockar hundratusentals besökare. Parken är baserad på Lindgrens böcker och filmer, såsom Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Barnen i Bullerbyn, Madicken, Ronja Rövardotter med mera. De allra flesta förknippar hennes böcker med det gamla Sverige, långt innan Sverige blev mångkulturellt, men den känslan verkar parken vilja råda bot på.

I en jobbannons för barnskådespelare skriver parken:
Astrid Lindgrens Värld vill tillvarata de kvaliteter som en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och därför söker vi särskilt dig, som utöver de formella kraven, kan berika oss med detta.

På vilket sätt utländska barn ska ”berika” pjäserna, eller om det överhuvudtaget passar sig med utlänningar i rollerna, framgår inte.

Föreningen Det fria Sverige har tagit ställning mot parken med en kampanj. Förutom att sprida ordet om parkens svenskfientliga rekryteringspolitik har man börjat att samla in namn till en protestlista.

Det fria Sverige har idag tagit initiativ till ett första steg i en protest mot förfalskningen av vår historia. Just nu samlar vi in namn till en protestlista mot Astrid Lindgrens världs svenskfientliga rekryteringspolitik och försök att svartmåla vår historia.”, skriver föreningen på sin hemsida.Astrid Lindgrens Värld är ett fristående aktiebolag, som ägs till 91% av Astrid Lindgren Förvaltning AB och 9 procent av Vimmerby kommun.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!