Inrikes

Arbetsförmedlingen infiltrerat av kriminella nätverk

Personer med kopplingar till organiserad brottslighet har infiltrerat Arbetsförmedlingen för att kunna utnyttja välfärdssystemet.

Den organiserade brottsligheten utnyttjar Arbetsförmedlingen på flera sätt, säger myndighetens enhetschef Eva-Lena Edberg. Till exempel kan det handla om ersättning för företag som anställer personer med nedsatt arbetsförmåga.
Enligt Arbetsförmedlingen har man identifierat flera anställda med uppgift som infiltratörer åt kriminella nätverk och som bedriver brott mot välfärdssystemet. Personerna har anställts enligt normala rekryteringsprocesser.

Personer som söker sig in i myndigheten, som lär sig myndigheten och våra regelverk och som finns på insidan, säger Eva-Lena Edberg.

Arbetsförmedlingen vill inte ange hur omfattande problemet är och hur många misstänkta fall det handlar om, men uppger dock att brottsuppläggen blivit mer organiserade och avancerade.

 

Källa: Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!