Antalet personrån i Växjö har fördubblats på två år

publicerad 10 april 2018

I år har det varit dubbelt så många personrån i Växjö jämfört med hela 2016. Polisen har svårt att svara på vad ökningen beror på, men ser allvarligt på saken.

Rånen gäckar polisen. Det finns ingen gemensam nämnare eller likartat tillvägagångssätt och rånen har skett runt om i hela staden. Enbart 30-40 procent av rånen har misstänkta förövare, i de andra fallen är gärningsmännen helt okända.

Det är svårt att se någon direkt koppling mellan rånen, enligt polisen.

För två år sedan anmäldes sju personrån i Växjö. Förra året anmäldes tio och i år har redan femton personrån anmälts. Hur många personrån som kommer att ske under 2018 återstår att se.

De flesta rånen sker på kvällen eller natten. Det är främst ungdomar som rånar andra ungdomar och det är inte ovanligt att gärningsmän och offer är bekanta sedan tidigare, säger Robert Loeffel, presstalesperson hos polisen i Region Syd, till SVT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.