Inrikes

Amerikansk storbank avslutar samarbete med Swedbank

Den amerikanska storbanken Bank of New York Mellon har avslutat sitt mångåriga samarbete med Swedbank. Enligt uppgifter beror det avslutade samarbetet på penningtvättsanklagelserna som riktats mot Swedbank.

Enligt Dagens Industris uppgiftslämnare är den utlösande faktorn bakom det avslutade samarbetet med BNY Mellon penningtvättsanklagelserna mot Swedbank.
Vi har i samförstånd med en amerikansk bank tagit ett beslut om att avsluta cash management-tjänster som erbjudits till ett fåtal företagskunder genom vårt kontor i New York. Vårt samarbete med vår tredjepartleverantör för cash management-tjänster har avslutats under november. Det är ett strategiskt affärsbeslut”, uppger Swedbanks presschef Unni Jerndal till DI.

 

Andreas Swedberg/NB Nyhetsbyrån

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!