Inrikes

Almedalen får nytt terrorskydd

Nu får Almedalen, i Visbys innerstad, rörliga stålpollare som ska hindra fordon från att köra in i folkmassor under politikerveckan.

Säkerhetspådraget under politikerveckan i Almedalen är som vanligt stort och regionen sitter i regelbundna möten med polisen som bedömer säkerhetsläget.
– Hotbilden som sådan ser inte annorlunda mot tidigare år, däremot är det valår vilket innebär samma ingredienser fast mer av allt, säger polisens kommenderingschef, Annika Lindroth.

Efter det islamistiska terrordådet på Drottninggatan, samt ett flertal liknande dåd runt om Europa, har Sverige sett en ökning av olika betonghinder som skydd vid gågator och torg. Politikerveckan är inget undantag och parken försågs i fjol med cementklossar, baggar och blomlådor som blockerade in- och utgångar till Almedalen. I år har man uppdaterat sig och installerat höj- och sänkbara stålpollare av specialstål.

De specialgjorda stålpollarna kräver bara 50 centimeters djup och reser sig 85 centimeter ovan jord. Pollarna får stopp på en 7,5 tons bil som färdas i 50 kilometer i timmen. Pollarna kommer att installeras vid Donners port och vid Fiskarsporten. Nästa år kommer även Lilla strandporten att få pollare, men ekonomin sätter stopp i år.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!