Alliansen svänger i frågan om regeringens grundlagsändring

publicerad 27 mars 2018

Regeringens planerade ändring av grundlagen ser inte ut att genomföras. Detta efter att Alliansen nu dragit tillbaka sitt stöd efter intern kritik.

Grundlagsändringen handlar bland annat om att göra det svårare för privatpersoner och medier som inte tillhör etablissemanget att exempelvis begära ut ”känsliga personuppgifter”.

Sverigedemokraterna har som enda riksdagsparti motsatt sig grundlagsändringen och vill istället se en folkomröstning i frågan. På tisdagen meddelade Alliansen att man drar tillbaka sitt stöd för stora delar av den planerade grundlagsändringen.

Vi lever i ett samhälle där etablerade medier kompletteras med medier som arbetar med plattformar på internet. Det är viktigt för oss i Alliansen att lagstiftningen behandlar alla journalistiska aktörer lika, säger Tobias Billström, Moderaternas gruppledare, till TT.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.