Alexander dödades för sin jacka – mördaren tros ha flytt till Libanon

publicerad 29 september 2020
- av Per Nordin
Alexander mördades för sin märkesjacka.

I december förra årets mördades en ung man i Västernorrland för sin Canada Goose-jacka. En 18-årig dömdes för mordet, men en 21-årig misstänkt är ännu på fri fot. Han är internationellt efterlyst och polisen misstänker att han befinner sig i Libanon.

Det var i december förra året som Alexander mördades i Ånge i västra Medelpad. En 18-åring från Malmö befann sig på orten för att hälsa på en kompis – den efterlyste 21-åringen. 18-åringen frös och undrade om det fanns någon på orten som hade en vinterjacka av märket Canada Goose. De två männen åkte då hem till Alexander, som ägde en sådan jacka.

De tillgrep hans jacka och tejpade fast honom runt handleder, hals och fötter. Männen använde 5,5 meter byggtejp och det ledde till att Alexander sedermera kvävdes till döds.


Annonser:


Mördarna filmade det brutala mordet och visade filmen för en 24-årig man, som sedan kom att vittna om det hela i tingsrätten i Sundsvall.

– 21-åringen visade en video på sin telefon och berättade hur han hade tejpat ihop Alexander ”som en jude”, hur han ”slaktade grisen” och misshandlade honom inne på toaletten. Jag uppfattade det som att 21-åringen njöt av det, sade 24-åringen i domstolen enligt boulevardtidningen Aftonbladet.

Efter mordet reste de två mördarna till Egypten. En månad senare greps 18-åringen och dömdes i år till nio års fängelse. 21-åringen är fortfarande på fri fot, men är internationellt efterlyst och polisen misstänker att han befinner sig i Libanon.

Enligt polisen bör han inte vara ute i samhället. Han beskrivs som en farlig person utan samvete. På internetforumet Flashback ska 21-åringen ha skrivit att han tycker om att skada människor, har psykiska problem och inget samvete.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.