Aktivister höll minnesstund för svenska vapens offer

publicerad 20 augusti 2013
Arkivbild

Tre aktivister blev gripna av polis när de trädde in på vapentillverkaren BAE Systems – tidigare Bofors – område i Karlskoga, rapporterar Corren.

Sammanlagt 12 personer deltog i manifestationen mot den svenska vapenexporten, som symboliserades genom att hedra de som dödats av svenska vapen. Tre personer valde att fortsätta minnesstunden innanför BAE Systems område och greps sedemera.

”Jag ser det som min medborgerliga plikt att ingripa så länge Sverige exporterar vapen som dödar människor”, skriver den tidigare Mjölbybon Martin Smedjeback, som var inne på området, till Corren på tisdagskvällen.

En man släpptes efter ett kort förhör eftersom han kunde identifiera sig. De övriga två följde med till polisstationen och en anhölls senare på kvällen. De tre misstänks nu för olaga intrång.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.