Åkesson: ”Socialdemokraterna älskar i första hand sig själva”

publicerad 6 juli 2022
- av Sofie Persson
TV: Jimme Åkesson under onsdagens tal i Almedalen. TH: Magdalena Andersson under söndagens tal i Almedalen.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under onsdag höll Jimmie Åkesson (SD) tal på Almedalsveckan. Han betonade bland annat att han anser att Socialdemokraterna inte skött sig arbete och i första hand är ett maktparti.

Magdalena Andersson älskar inte Sverige, Socialdemokraterna älskar i första hand sig själva, de älskar i första hand makten, säger han.

Nu under veckan pågår Almedalsveckan för fullt och på onsdagsförmiddagen var det dags för Jimme Åkessson att hålla tal. Åkesson började med att berätta en ”saga” för åskådarna om en kvinna som hette Magdalena som helst av allt ville ha ett attraktivt jobb. I sagan antyder Åkesson att Magdalena endast givit tomma löften och att hon inte åstadkommit något de senaste åtta åren, utan bara berättat om vad hon ska göra i framtiden.

Den här sagan har ett slut, men det är inte riktigt skrivet än, säger Sverigedemokraternas partiledare och syftar på det kommande valet.

I Anderssons tal under söndagen menade statsministern att hon älskade Sverige och att vara svensk, något Åkesson kort sagt menar inte är sant.

Magdalena Andersson älskar inte Sverige, Socialdemokraterna älskar i första hand sig själva, de älskar i första hand makten, säger han.

Han poängterade också att situationen i Sverige inklusive de höga bränslepriserna, är en en direkt följd av den politik som den socialdemokratiska regeringen bedrivit, och att de löften man ger för att förändra något inte är möjligt med de allierade partier man har.

Allt man lovar bygger helt på att man lyckas få med sig Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, säger han. Allt som Magdalena Andersson står och lovar inför valet ska sedan filtreras genom ytterligare tre partier som har en helt annan syn på våra stora samhällsproblem.

Åkesson säger att han tagit med sig 100 stenar som alla representerar olika frågor, som nuvarande regering misslyckats med, där Sverigedemokraterna anser sig ha konkreta förslag för lösningar. Bland annat vill man genomföra en folkräkning, införa betald polisutbildning och åtgärda problemen med överfulla fängelser.

Vill du ha förändring så ge oss en chans, så att sagan kan få ett lyckligt slut, menade Åkesson.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!