Aftonbladet ser över kostnaderna – erbjuder anställda avgångsvederlag

publicerad 15 november 2016

Ett mindre antal anställda kommer att erbjudas ett avgångsvederlag av Aftonbladet om de lämnar sina tjänster. Tidningen vill se över kostnaderna, men poängterar samtidigt att erbjudandet är frivilligt.

I ett mejl till tidningens medarbetare framgår det att ett antal anställda på Aftonbladet har efterfrågat pengar till avgångsvederlag och att tidningen nu också kommer att erbjuda ett begränsat antal lösningar av den här typen.

– Det finns ingen dramatik i det här. Vi kommer inte att nedbemanna. Finns det några intresserade kanske vi kan släppa dem. Det kan bli ingen, eller två, tre stycken, säger Aftonbladets administrativa chef Anne Kindahl till Dagens Media.

Avgångsvederlaget kommer att ligga på ordinarie uppsägningstid plus tre extra månader. Om man har fyllt 55 och jobbat på företaget i minst 10 år så är man berättigad till ytterligare tre månaders avgångsvederlag.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.