Inrikes

Afghanska migranter kastade ägg på polisen i Jämtland

Ett gäng så kallade ”ensamkommande” afghaner i Östersund kastade ägg mot och hånade polisen med glåpord som “kuksugare”, synbarligen för att visa att de inte accepterar att polisen kontrollerar dem.

Händelsen ägde rum i den invandrartäta stadsdelen Torvalla i södra Östersund där det hela ska ha börjat med att polisen fått larm om att en person bar kniv, varpå polisen kontrollerat gänget och utfört id-kontroller och visiteringar. Det afghanska gänget hävdar dock att de blir kontrollerade specifikt för att de är invandrare.
Användaren ”hadi_fresh” publicerade ett antal filmer och bilder från händelsen på TikTok. Enligt egen utsago är  personen bakom kontot 18 år gammal heter egentligen Hadi Nazari med olika stavningar. Gänget hånar poliserna med glåpord som ”horungar”, ”kuksugare” och ”grisar”. Därefter kastar man ägg på polisbilen.

Efter händelsen blev Nazari kontaktad av Samhällsnytt för att höra varför han anser sig ha rätt att kasta ägg mot poliser som utför sitt arbete. Nazari säger att han ångrar det han gjort, men att det finns en ”historia” bakom äggkastningen som är ”ganska komplicerad”.

Poliser måste veta hur ska bemöta alla så att man inte blir kränkt, förklarar han.

Nazari själv tror också att han blir stoppad av polisen ofta endast för att han är av utomeuropeisk härkomst.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!