Inrikes

70-årig lärarinna mördades av “ensamkommande” i Kil

Den kvinna i 70-årsåldern, som härom dagen mördades i Kil, ägnade sitt liv åt att hjälpa migranter, framför allt så kallade ensamkommande. Nu misstänks en “ensamkommande” man i 20-årsåldern för mordet på den pensionerade lärarinnan. Det skriver GT.

Natten mot torsdagen hittade polisen den döda kvinnan i bostaden i Kil norr om Karlstad. Kvinnan var i 70-årsåldern, pensionerad lärare och mycket engagerad i samhället och i integrationsfrågor.
Flera personer vittnar om hennes hängivna arbete. Bland dem Olaf Traulsen, kyrkoherde i Kil och vän med kvinnan. Han känner sig “ledsen och chockad”.

Den “ensamkommande” mannen som är misstänkt för mordet skall själv ha ringt polisen och meddelat att han hade dödat sin lärare. Det uppger AB.

Traulsen säger, att “chocken är stor eftersom hon var en så vänlig människa. Det har inte funnits i någons tankevärld att hon skulle kunna bli offer för något sådant“.

En kvinna som arbetade med den döda kvinnan i en förening säger:

Hon var en fantastisk kvinna som levde för integration. Hon gjorde allt för våra ensamkommande. Hon gick all in och hade många nära kontakter med dem på många olika sätt. Hon gjorde allt, och ännu mer. Detta var hennes liv…

Den man i 20-årsåldern som nu sitter anhållen för dådet kom till Sverige för några år sedan och har ett pågående ärende om uppehållstillstånd. Mannen begärdes under fredagen häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Almina Imamovic, civilrättsjurist och medlem i nätverket Vi står inte ut berättar om den döda:

Hon var väldigt aktiv inom gruppen Vi står inte ut som arbetar för ensamkommande barn och deras rättigheter. Hon kämpade hårt…

En annan kvinna som arbetade med samma frågor sade, att det är “svårt att greppa”, att en “ensamkommande” person är anhållen för dådet.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!