45 skott avlossade mot fel person utanför ICA

publicerad 21 november 2019

På tisdagkvällen strax efter klockan 21 blev en man skjuten utanför en ICA-butik i Länsmansgården i Göteborg. Enligt uppgift avlossades upp mot 45 skott. Möjligen mot fel person, tror polisen. Detta enligt GT och GP.

Flera personer ringde till polisen om skottlossningen och man hittade en skadad person utomhus. Polisen tror nu alltså att det kan röra sig om fel person. Offret tror också att det hela är ett misstag.

Det händer med jämna mellanrum att helt oskyldiga drabbas av rikoschetter eller att man skjuter rakt in i en lägenhet och så är det en okänd och ostraffad som drabbas. Men motivet har vi inte eftersom gärningsmannen inte är gripen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.


Annonser:


En annan uppgift ger vid handen att skottlossningen har skett mot en grupp personer. Det var alltså inte den nu skadade mannen som skulle träffas utan någon annan. Händelsen utreds som försök till mord.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.