Inrikes

45 skott avlossade mot fel person utanför ICA

På tisdagkvällen strax efter klockan 21 blev en man skjuten utanför en ICA-butik i Länsmansgården i Göteborg. Enligt uppgift avlossades upp mot 45 skott. Möjligen mot fel person, tror polisen. Detta enligt GT och GP.

Flera personer ringde till polisen om skottlossningen och man hittade en skadad person utomhus. Polisen tror nu alltså att det kan röra sig om fel person. Offret tror också att det hela är ett misstag.
Det händer med jämna mellanrum att helt oskyldiga drabbas av rikoschetter eller att man skjuter rakt in i en lägenhet och så är det en okänd och ostraffad som drabbas. Men motivet har vi inte eftersom gärningsmannen inte är gripen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

En annan uppgift ger vid handen att skottlossningen har skett mot en grupp personer. Det var alltså inte den nu skadade mannen som skulle träffas utan någon annan. Händelsen utreds som försök till mord.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • skottlossning