Varför alla borde ha ett vattenfilter i sitt hem

Annonssamarbete med Aroniabutiken

publicerad 26 september 2023

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Förorenat vatten är inte bara ett problem i utvecklingsländer utan är en allt större fråga även i Sverige. Från bly och bekämpningsmedel till PFAS och antibiotikarester – många farliga ämnen kan finnas i vårt dricksvatten.

Aroniabutiken introducerar en effektiv, enkel och prisvärd lösning: Instapure vattenfilter, ett enkelt vattenfilter för din kran.


Varför vattenfiltrering är viktigt

Det svenska kommunala vattnet har sett en nedgång i kvalitet på senare tid. Flera rapporter har pekat på närvaron av olika typer av föroreningar, från kemiska ämnen som PFAS och bly till mikroorganismer. Antibiotikarester i vatten kan till och med bidra till antibiotikaresistens, enligt en studie från Karolinska Institutet.

Asbest kan exempelvis hamna i dricksvatten genom bland annat vittringar i berggrunden, luftföroreningar eller rör i marken. Enligt Svenskt Vatten kan man inte helt utesluta att det finns risker med asbest i vatten.

Även flour förekommer som flourid i höga halter i vissa grundvatten i Sverige. Det finns också ett flertal studier som påvisar att det ofta finns läkemedelsrester i det kommunala dricksvattnet.

Mängden skräp som spolas ner har ökat markant

Tidningen Samnytt rapporterade att under förra året samlades över 2000 ton sopor upp ur avloppssystemet. Skräp som samlades upp vid reningsverket i Henriksdal i Stockholm innefattade bland annat blöjor, våtservetter, tops, bindor, tamponger och kondomer. Den totala mängd skräp som spolas ner i avloppet har ökat med 63 procent de senaste tio åren.

Hälsorisker

Bekämpningsmedel, kemiska ämnen som bly och bisfenol A (BPA), och till och med naturligt förekommande radioaktiva ämnen som uran och radon kan utgöra hälsorisker. Även PFAS, det vill säga ämnen som är väldigt svårnedbrytbara, har också en förmåga att ansamlas i levande organismer. Ny forskning indikerar också att PFAS i dricksvatten kan påverka barns hälsa negativt.

Kemikalieutsläpp kan också ske plötsligt. Exempelvis fick boende i Unnaryd förra året sitt dricksvatten så pass förgiftat med kemikalier att man inte ens fick använda det till matlagning eller tvätt.

Instapure vattenfilter: En komplett lösning

Instapure vattenfilter använder en patenterad, utbytbar filterinsats som bland annat innehåller kokosbaserat aktivt kol. Det kan effektivt filtrera bort upp till 99% av bly, klor, mikroorganismer, bekämpningsmedel och sediment. Det hanterar också andra farliga ämnen som tungmetaller, läkemedelsrester, PFAS, bland andra.

Användarvänligt och prisvärt

En av de mest praktiska aspekterna av Instapure vattenfilter är dess enkla installation och användning. Med en enkel kranmekanism kan du välja att antingen filtrera vattnet eller låta det strömma utan filtrering. Dessutom, till priset av 749 kronor, är det en ekonomiskt fördelaktig lösning jämfört med andra vattenfilter på marknaden.

Se hur enkelt det är att montera på din kran:

 

Komplett set

Vid köp av Instapure vattenfilter får du allt du behöver för installationen, inklusive ett filter som räcker i upp till tre månader vid normal användning för en familj på fyra. Instapure är designat för att passa de flesta svenska kranar och kommer med fullständiga installationsinstruktioner.

En investering i din hälsa

Rena ditt vatten med Instapure och märk skillnaden direkt. Det är en liten investering för att skydda din och din familjs hälsa. Så varför vänta? Gör som många andra svenskar och ta steget till renare, säkrare vatten idag med Instapure vattenfilter från Aroniabutiken.

”Har både vattenfilter, kolloidalt silver och aroniajuice. Fick tips via alternativmedia. Nu har jag dessa produkter och ångrar absolut inte att jag skaffade dem, tvärtom!” Beatrice T

Aroniabutiken har flertal fina omdömen från verifierade kunder både på produktsidan ovan men också från oberoende Reco, som man kan läsa här.

 


 

En hälsosam höst önskar Aroniabutiken alla läsare!

 

Du kan följa oss på sociala medier nedan:

Facebook, Instagram, Youtube