Pfizer i Strängnäs bygger ut

publicerad 31 augusti 2023
- av Sofie Persson
Läkemedelsjättens anläggning i Strängnäs.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Pfizers anläggning i Strängnäs investerar en kvarts miljard kronor för att bygga ut. Utbyggnaden påbörjades redan i juni i år.

I Strängnäs ligger en av Pfizers tillverkningsanläggningar för kommersiella produktioner av olika läkemedel, den är en av Sveriges största och öppnade 2009. På anläggningen tillverkar man bland annat vaccin, tillväxtmedel och medel mot blodproppar.

Nu meddelar läkemedelsjätten att man planerar att investera 250 miljoner kronor i en utbyggnad av anläggningen för att öka produktionskapaciteten.

Detta är ett första steg att ta Pfizer i Strängnäs in i framtiden, där vår vision är att fortsätta vara en strategisk site för Pfizer, både för befintliga och framtida teknologier, säger Johan Carlsson, som är “Site Lead” för anläggningen, i ett pressmeddelande.

När anläggningen öppnade investerade man 1,5 miljarder kronor och man har sedan dess investerat ytterligare “en halv miljard kronor för att utöka produktionskapaciteten och möjliggöra produktion av fler produkter”. Idag har anläggningen 370 anställda.

Utbyggnaden startade under juni månad och förväntas slutföras under 2024.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!