Tidningsdöden

Fria Tidningar tvingas lägga ner

Vänsterorienterade Fria Tidningar går i graven. Det meddelar Johan Ehrenberg, som driver ETC som i sin tur äger Fria Tidningar.

I november 2017 rapporterade NyD att ETC tvingas lägga ner fyra tidningar tillhörande Fria Tidningar. Sammanlagt sades ett 20-tal tjänster upp inom ETC-gruppen.
Nu meddelar ETC:s grundare och ansvarige utgivare Johan Ehrenberg att Fria Tidningar, numera Fria Tidningen, kommer att gå i graven. Enligt Ehrenberg tvingades Fria Tidningar i praktiken betala lön för alla anställda på sammanlagt fem tidningar då de som sades upp i höstas hade upp till åtta månaders uppsägningstid.

Upplägget visade sig inte kunna fungera ekonomiskt och utgifterna blev allt för höga.

Personalen har erbjudits att ta över bolaget eller driva tidningen vidare i annan form men tackat nej. Bolaget, Fria tidningar i Stockholm AB, ansöker nu om nedläggning och en förvaltare tar över bolaget för avveckling”, skriver Johan Ehrenberg på ETC.se.

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!