Kritiserade coronavaccineringen

Studie: Vaccin ger dåligt skydd mot deltavariant

publicerad 31 augusti 2021
spridits

En ovaccinerad person som tidigare har blivit smittad av coronaviruset har ett bättre skydd mot den så kallade deltavarianten av viruset än vad vaccinerade personer har. Den slutsatsen drar israeliska forskare i en ny studie.

I studien har forskarna tagit del av tiotusentals journaler och jämfört befolkningens immunitet samt kartlagt infektioner, symptom och sjukhusinläggningar under sommaren, skriver TT.

Den här studien visar att naturlig immunitet ger ett mer långvarigt och starkare skydd mot infektion, sjukdomssymptom och inläggning på sjukhus av deltavarianten av Sars-CoV-2”, skriver forskarna i en förversion av studien.
Det är Pfizers vaccin som man jämfört med och enligt forskarlaget har vaccinerade människor mellan sex och tretton gånger högre risk att smittas med deltavarianten om de tidigare är osmittade men vaccinerade jämfört med om de inte har tagit Pfizers vaccin men tidigare har smittats med covid-19.

– Det här är ett skolexempel på hur naturlig immunitet faktiskt är bättre än vaccinering. Vad jag vet är det första gången som det verkligen har bevisats i covid-19-sammanhang, säger…


 


Liknande artiklar: