Forskare oroas av uppgifter i hemligstämplad Pfizer-rapport

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 24 augusti 2021
- av Sofie Persson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I en hemligstämplad studie från Japan som beställts av Pfizer framförs enligt kanadensiska forskare oroväckande uppgifter om att giftiga spikproteiner från läkemedelsjättens coronavaccin under djurförsök tagit sig ut i blodomloppet och in i olika organ.

Samtidigt erkänner Svenska Läkemedelsverket att man kände till studien redan innan man godkände vaccinet för användning i Sverige, men att man valt att tona ner den.
– Det ligger inte kvar och ger effekter i organen, menar Charlotta Bergquist, vaccinkoordinator på Läkemedelsverket till Världen idag.

Tidigare har vaccinforskare antagit att de spikproteiner som kroppen börjar producera efter injektionerna till övervägande del ska stanna kvar i den injicerade muskeln, men den japanska studien som man nu lyckats få tillgång till genom Japans läkemedelsverk gör gällande att så inte är fallet.

Man pekar på att studien påvisar att spikprotein ansamlas i olika organ och vävnader hos vaccinerade möss, där den kanadensiske vaccinforskaren och immunologen Byram Bridle vid University of Guelph i Ontario bedömer att detta kan vara en förklaring till tidigare rapporterade biverkningar bland annat i form av blodproppar och hjärtproblem.

Vi har länge vetat att spikproteinet är ett sjukdomsframkallande protein, säger Bridle i kanadensiska podcasten ON Point som uppmärksammats av Lifesite News.

Höga halter i testiklar och äggstockar

Studien visar bland annat att spikprotein via blodcirkulationen tagit sig till bland annat mjälte, lever och binjurar. Höga halter visades även ha ansamlats i äggstockar och testiklar.

Resultaten från den läckta Pfizer-studien som spårar biodistribution av vaccinets mRNA är inte överraskande men konsekvenserna är skrämmande, säger Stephanie Seneff, forskare vid Massachusetts Institute of Technology till Lifesite News.

Till nyhetsbyrån Reuters har Pfizer avvisat analysen av Bridle och andra forskare om att skadliga spikproteiner sprids i kroppen som falska. Man citerar bland annat studiens medförfattare David Walt som menar att halten av spikprotein i blodet inte är skadlig och att det istället är människor som får covid-19 som riskerar att skadas på grund av det spikprotein som kroppen då producerar.

Bridle tar våra resultat och misstolkar dem, menar Walt i ett meddelande enligt Reuters.

Läkemedelsverket: Vi har känt till detta

Det svenska Läkemedelsverket bekräftar att man vetat om studien redan innan vaccinet fick sitt villkorliga godkännande av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA och började distribueras i Sverige. Vaccinkoordinator Charlotta Bergqvist säger likt Walt i en kommentar till Världen Idag att det samtidigt inte finns någon anledning till oro.

Immunsystemet ser till att kroppen gör sig av med det. Det ligger inte kvar och ger effekter i organen, menar hon angående spikproteinet.

Mot bakgrund av de höga halterna av spikprotein i äggstockar och testiklar riktas bland annat oro mot att detta skulle kunna påverka spermaproduktion, ägglossning eller passera över till foster eller barn via bröstmjölk. Däremot menar Bergqvist att de inte sett någon effekt på djurfoster än.

Vi har experter som tittar på fertilitet och på reproduktionsstudier på djur som vaccinerats före och under parning. De har inte sett någon effekt, menar hon.

Samtidigt säger Bergqvist att det inte finns sådana studier på människor eftersom de som deltar i kliniska studier får förhållningsorder om att inte bli gravida.

Hon betonar vidare att det generellt inte ställs lägre krav på coronavaccinen än andra vaccin trots att de framställts på rekordtid.

Det har gått väldigt snabbt, men det ställs generellt inte lägre krav på de här vaccinen än på andra. Man har stora säkerhetsdatabaser med rapporter om biverkningar, men inte så lång tid, fortsätter hon.

Uppgifterna går i linje med något som även offentliga rön under senare tid börjat antyda – att det spikprotein som vaccinerna utformats för att producera kan vara en bidragande faktor till de omfattande skadeverkningar som rapporterats sedan den globala vaccinationskampanjen inleddes.

Ironiskt nog pekar samma rön också mot att själva huvudorsaken till skador i samband med allvarliga fall av covid-19 är just höga nivåer av spikprotein i kroppen.


Här kan du ladda ner rapporten

Nya Dagbladet har tagit del av rapporten och låter publicera den i sin helhet som plus-material.

 


Ladda ner den ursprungliga rapporten genom att trycka här.

Vad som uppges vara en fritt översatt version till engelska finns att tillgå här.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!