Coronavirusets spridning

WHO: 15 miljoner New York-bor kan smittas

Enligt Världshälsoorganisationen kan USA bli coronapandemins nästa epicentrum och just nu sprids viruset allra snabbast i New York-området där man tror att fler än 15 miljoner människor kan komma att smittas.

– Det dröjer några veckor innan vi börjar se hur fruktansvärt svår den här katastrofen är för USA, säger SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg i Morgonstudion.
Hittills har minst 55 000 människor bekräftats vara smittade och omkring 800 har avlidit av coronaviruset i USA. De verkliga siffrorna för smittade tros vara betydligt högre än så. Flera delstater har utlyst nödläge och uppmanar sina invånare att stanna hemma.

– Landets tre största städer har i princip utegångsförbud och det berättar en del om läget här, säger Åsberg.

I New York-området där smittan nu sprids snabbast räknar man med att 80 procent av befolkningen eller 15 miljoner människor kan komma att smittas.

Donald Trumps regering har nyligen meddelat att ett stödpaket som förväntas motsvara över 20 000 miljarder kronor ska sättas in för att stimulera ekonomin och hjälpa företag, familjer och arbetslösa. Trump har tidigare meddelat att han hoppas kunna ”återöppna” landet vid påsk – bland annat för att rädda den amerikanska ekonomin.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!