Storbritannien slopar vaccinpassen

publicerad 13 september 2021
- av Sofie Persson
Storbritanniens hälsominister Sajid Javid.

De planerade vaccinpassen för nattlivet i Storbritannien kommer inte att bli av just nu. –  Jag kan med glädje säga att vi inte går vidare med planerna, säger hälsominstern.

Planerna på vaccinpass för nattklubbar och större evenemang i Storbritannien kommer inte att fullföljas. Det säger hälsominister Sajid Javid till BBC.

Vi har tittat noggrant på det, och lämnar dörren öppen för att det kan bli aktuellt i framtiden. Men jag kan med glädje säga att vi inte går vidare med planerna, sade han.


Annonser:


Så sent som förra veckan sade Storbritanniens vaccinminister Nadhim Zahawi att slutet av september var en bra början för att starta upp med vaccinpassen och menade att det var det ”bästa sättet” att hålla den industrin öppen. Men både musikindustrin och nattklubbsindustrin välkomnar planerna att slopa vaccinpassen som de tidigare beskrivit som ”problematiska”.

Javid menar att man inte bör göra saker bara för ”sakens skull”, eller för att ”alla andra gör det”.

Jag har aldrig gillat att säga till människor att de måste visa upp papper för att göra vardagliga saker.

Hälsoministern sade också att han vill få bort PCR-test vid resor samt att han inte ser några nedstängningar i sikte, även om det inte kan uteslutas att det blir så.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.