Storbritannien slopar vaccinpassen

publicerad 13 september 2021
Storbritanniens hälsominister Sajid Javid.

De planerade vaccinpassen för nattlivet i Storbritannien kommer inte att bli av just nu. –  Jag kan med glädje säga att vi inte går vidare med planerna, säger hälsominstern.

Planerna på vaccinpass för nattklubbar och större evenemang i Storbritannien kommer inte att fullföljas. Det säger hälsominister Sajid Javid till BBC.

Vi har tittat noggrant på det, och lämnar dörren öppen för att det kan bli aktuellt i framtiden. Men jag kan med glädje säga att vi inte går vidare med planerna, sade han.
Så sent som förra veckan sade Storbritanniens vaccinminister Nadhim Zahawi att slutet av september var en bra början för att starta upp med vaccinpassen och menade att det var det ”bästa sättet” att hålla den industrin öppen. Men både musikindustrin och nattklubbsindustrin välkomnar planerna att slopa vaccinpassen som de tidigare beskrivit som ”problematiska”.

Javid menar att man inte bör göra saker bara för ”sakens skull”, eller för att ”alla andra gör det”.

Jag har aldrig gillat att säga till människor att de måste visa upp papper för att göra vardagliga saker.

Hälsoministern sade också att han vill få bort PCR-test vid resor samt att han inte ser några nedstängningar i sikte, även om det inte kan uteslutas att det blir så.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!