35 döda efter bombattentat i Bryssel

publicerad 22 mars 2016
Bomben i tunnelbanan orsakade stor föredelse

Tre bombattentat har utförts i Bryssel, varav två på den internationella flygplatsen Zavantem. Minst 35 personer rapporteras ha omkommit.

Två av bombattentaten skedde på flygplatsen Zavantem i Bryssel vid 8-tiden på morgonen. En timme senare detonerade en annan bomb på tunnelbanestationen Meelbeek, som är precis utanför EU:s högkvarter i centrala Bryssel. Ett av bombdåden på flygplatsen var ett självmordsdåd.

Terrorgruppen Islamiska staten, IS, har tagit på sig dådet.

35 personer har omkommit och drygt 300 skadats i dåden, rapporterar Deutsche Welle.

Det var avskyvärt. Taket kollapsade. Det var blod och skadade människor överallt. Det var som en krigsscen, säger ett vittne från flygplatsen som nyhetsbyrån AP talat med.

EU-parlamentet och det belgiska parlamentet i Bryssel ska enligt rapporter ha evakuerats. Kollektivtrafiken i Bryssel har helt stängts av.

Enligt ögonvittnen föregicks attentaten på flygplatsen av skottlossning och skrikande på arabiska.

I fredags greps den 26-årige islamisten Salah Abdeslam i Brysselförorten Molenbeek. Abdeslam misstänks ha planerat terrordåden i Paris i november ifjol där 130 personer omkom och över 350 skadades.

På Arlanda och Bromma flygplats, liksom många andra europeiska flygplatser, har polisen förstärkt sin närvaro under dagen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!