Bilds chefredaktör riktar ursäkt till Tysklands barn för coronapolitiken: ”Vår rapportering var ett gift”

Pandemiöverdrifterna

publicerad 17 augusti 2021
- av Isac Boman
Julian Reichelt tv. Protester mot coronapolitiken i Berlin sommaren 2020 th.

Den kända tidningen Bilds chefredaktör Julian Reichelt ber om förlåtelse till landets barn för den skada man orsakat med vinklad rapportering kring coronakrisen. Reichelt säger i sin offentliga ursäkt att coronapolitiken i sin helhet saknat skälig grund och istället baserats på propaganda, bland annat från Bild själva.

Ända sedan sommaren 2020 har massiva folkliga protester hållits i Tyskland mot den totalitära coronapolitiken med nedstängningar, krav på maskering, massvaccinationskampanj och sedermera digitala vaccinpass. Mainstreammedia har samtidigt, precis som i många andra länder, konsekvent stigmatiserat demonstrantionerna på bred front.

Nya Dagbladet kunde bland annat i augusti 2020 rapportera om hur den tyska tidningen Bild benämnde de hundratusentals demonstranter som gick ut på Berlins gator sommaren 2020 som bestående av ”corona-förnekare”, ”konspirationsteoretiker”, ”vaccinmotståndare”, ”högeresoteriker” och ”högerextremister”.

Nu ber Bild, som har en daglig upplaga på 1,37 miljoner, ut med en offentlig ursäkt för sin bevakning av coronakrisen – som framförallt riktat sig till landets barn. Chefredaktören Julian Reichelt menar att han talar i den tyska regeringens och förbundskansler Angela Merkels ställe när han går så långt som att kalla bevakningen och hållningen man haft till coronakrisen som ett ”gift” och ber barnen om förlåtelse för att ha ”fått dem att känna sig som en fara för samhället”.

Till de miljoner barn i det här landet som vårt samhälle är ansvariga för, vill jag uttrycka här vad varken vår regering eller vår kansler vågar säga er. Vi ber er att förlåta oss. Vi ber er att förlåta oss för vår hållning till denna politik, som under ett och ett halvt år har gjort er till offer för våld, försummelse, isolering och ensamhet. Förlåt för denna politik och mediabevakning som, likt ett gift, har fått er att känna er som ni vore en dödlig fara för samhället. Ni är inte en fara för samhället, tro inte på denna lögn. Det är upp till oss att skydda er.

 

 

Reichelt menar att eftermälet i historieböckerna kring coronapolitiken kan komma att bli att oskyldiga och särskilt barn kommit till stor skada, utan att det funnits skäliga motiv.

När en stat stjäl ett barns rättigheter måste det bevisa att man genom att göra detta skyddar barnet mot konkret och förestående fara. Den bevisningen har aldrig presenterats. Det har ersatts med propaganda och framfört barnen som en teknisk faktor av pandemin. De som motsatte sig denna propaganda bjöds aldrig in till diskussionsbordet, konstaterar han.

Den tyska regeringen fortsätter samtidigt implementeringen av medicinsk apartheid i landet, där människor som inte låtit sig injiceras med covidvaccin nu kan utestängas från olika delar av samhället enligt den tyska regeringens order.


Ägs av Manhattan-baserat finansbolag

Bild ägs av Axel Springer SE, ett av Europas största mediahus som även äger den klassiska tyska tidningen Die Welt. Storägare i Axel Springer är i sin tur det Manhattan-baserade internationella investmentbolaget Kohlberg Kravis Roberts & Co som grundades av de tre judisk-amerikanska finansmagnaterna Jerome Kohlberg, Henry Kravis och George Roberts 1976.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.