Sverige vidare till U21-final

publicerad 28 juni 2015

Det svenska U21-landslaget i fotboll slog ut Danmark i semifinalen i en match som slutade 4-1. Därmed väntar Portugal i EM-finalen.

Efter en trevande svensk öppning revs Sveriges Isaac Kiese Thelin ner av Danmarks Alexander Scholz och domaren tilldömde Sverige en straff. En straff som John Guidetti rullade in i det danska målet i den 23:e matchminuten.

Bara fyra minuter senare lyckades Sverige sno åt sig bollen från Danmark och John Guidetti spelade fram en fristående Simon Tibbling som kunde placera in bollen i det bortre hörnet till 2-0 för Sverige.

Efter halvtidsvilan kom Danmark ut och tog tag i matchen, och i den 63:e minuten kunde Danmarks Uffe Bech ta vara på en boll i straffområdet och reducera efter ett tafatt svenskt försvarsspel.

Danmark fortsatte att trycka på utan att skapa några riktigt farliga målchanser. I den 83:e minuten gjorde dock inbytte Robin Quaison 3-1 för Sverige.

I den femte övertidsminuten fastställde Sveriges lagkapten Oscar Hiljemark slutresultatet 4-1 efter en kontring.

John Guidetti var uppenbart överlycklig efter matchen.

– Jag tycker att det är dags för dem att åka hem. Vi är bäst i Norden. Vi var helt överlägsna, vi vinner med 4-1, vi lät dem snacka innan och sedan visar de inget, sade målskytten John Guidetti till TV12 efter matchen och fortsätter:

– De är det sämsta lag vi har mött i turneringen.

Sveriges förbundskapten Håkan Ericsson och hans mannar ska nu möta favorittippade Portugal i EM-finalen, som slog Tyskland i den andra semifinalen med hela 5-0.

Matchen mot Portugal spelas på tisdag klockan 20.45.