Poddradio

NyD-podden#7: Falska nyheter – varifrån kommer dem?

Publicerad 10 december 2016
Uppdaterad 16 oktober 2017

I det sjunde avsnittet av Nya Dagbladets poddradio så diskuterar vi ämnet “falska nyheter”. Varifrån kommer egentligen dessa nyheter och vem är det som ropar på censur av dessa nyheter på sociala medier?

Poddavsnittet kan också laddas ned här.

I detta program medverkade Carl Svensson, Markus Andersson och Isac Boman.

Några aktuella nyheter och länkar som diskuterades i programmet:

Zuckerberg: Så ska vi stoppa falska nyheter

Fejknyheter oroar i USA

Google ska lära maskiner att sortera bort falska nyheter

Zuckerberg: Galen idé att Facebook påverkat valet

Facebook i krismöte: Bluffnyheter ändrade inte utgången i valet

 

Poddavsnittet går också att ladda ned i mp3-format och lyssna på här.

Liknande artiklar

Agendajournalistiken i SVT Ni som mot all förmodan har levt i föreställningen att MSM (Main Stream Media) i allmänhet och SVT Public Service i synn...
Facebook gav enhetstillverkare tillgång till stora... Facebook har försett ett 60-tal enhetstillverkare, däribland Apple, Microsoft och Samsung, tillgång till stora mängder a...
Zuckerberg: “Vi samlar in data om utomståend... Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg erkände i en utfrågning inför den amerikanska kongressen att Facebook samlar i...

Nya Dagbladets poddradio

Nya Dagbladets poddradio är en oberoende satsning där medarbetarna diskuterar aktuella nyheter, gör analyser och diskuterar olika ämnen som intresserar samhällsengagerade människor.

Podden drivs helt ideellt och vi tar gärna emot donationer för att kunna utveckla podden. Swisha direkt till 0727220172 eller besök nyadagbladet.se/donera för fler alternativ.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!