Poddradio

NyD-podden#6 – Valextra: Därför besegrade Trump hela etablissemanget

Publicerad 10 november 2016
Uppdaterad 16 oktober 2017

Med anledning av valet i USA och Donald Trumps skrällseger sänder NyD-podden ett extrainsatt program med analyser och kommentarer. Vi utvärderar utgången av valet och vilken eftervärld som är att vänta efter detta historiska val.

Poddavsnittet kan också laddas ned här.

I programmet medverkade Carl Svensson, Alexander Almqvist-Paajanen, Per Nordin, Markus Andersson och Isac Boman.

Några av de punkter som togs upp under programmet:

Donald Trump – USA:s president – Hur kunde det ske?

Varför visade opinionsundersökningarna så fel (igen)?

Föraktet för arbetarklassen och “lågutbildade”.

Vita får skulden för “hat, polariseringar och motsättningar”. Blev hudfärg plötsligt relevant i sammanhanget i nyhetsrapporteringen?

Majoritet av vita kvinnor röstade på Donald Trump (länk)

“Om vita människor inte var rasister hade det aldrig hänt” (länk)

Schyman: Aldrig har en så underkvalificerad man fått så mycket makt (länk)

 

Programmet kan också laddas ned i mp3-format via denna länk.

 

Liknande artiklar

Iran utmärker sig inte som terrorstat – men som of... Den ofta återkommande beskyllningen från främst USA, att Iran skulle vara vår tids främsta terrorstat, saknar grund. En ...
Plats och tid bestämt för Trump och Kim Jong-uns m... Det omtalade och historiska mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-un kommer att äga rum i Singapore tisdagen den 12 jun...
Sverige skriver på avtal om fördjupat försvarssama... Sverige, Finland och USA har gemensamt skrivit på en avsiktsförklaring om fördjupat försvarssamarbete mellan länderna. ...

Nya Dagbladets poddradio

Nya Dagbladets poddradio är en oberoende satsning där medarbetarna diskuterar aktuella nyheter, gör analyser och diskuterar olika ämnen som intresserar samhällsengagerade människor.

Podden drivs helt ideellt och vi tar gärna emot donationer för att kunna utveckla podden. Swisha direkt till 0727220172 eller besök nyadagbladet.se/donera för fler alternativ.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!