Poddradio

NyD-podden#5 – Tema: Veganism

Publicerad 6 november 2016
Uppdaterad 16 oktober 2017

I det femte avsnittet av Nya Dagbladets poddradio så diskuterar vi köttätande, att leva som vegan och djurrätt i allmänhet samt såväl moraliska som hälsomässiga aspekter kring att avstå från animaliska produkter.

Poddavsnittet kan också laddas ned här.

I detta program medverkade Carl Svensson, Per Nordin och Markus Andersson.

Om det uppstår problem med spelaren ovan så finns avsnittet också att lyssna på via Nya Dagbladets Soundcloud-kanal

Några av de källor som Per Nordin använde till sitt resonemang finns för intresserade att ta del utav via följande länkar:

Föreläsning läkaren John McDougall: “Meat and the human diet”

Boken “Kinastudien” av professor emeritus i näringslära och biokemi Colin Campbel

Boken “Konsten att inte dö” av läkaren Michael Greger

Läkare för framtiden

Angående veganer och manlighet: “8 Scientific Reasons Why Vegan Men Are More Manly

Djurens Rätt

Djurrättsalliansen

Dokumentärfilmen “The Earthlings” som visar djurens grymma behandling.

Liknande artiklar

Regeringen lanserar ny djurskyddslag Nyligen lade regeringen ett förslag om en uppdaterad och moderniserad djurskyddslag till lagrådsmyndigheten. "Den nya...
“Världens största genier och filosofer var v... I en tidigare artikel talade jag om framgångsrika toppidrottare som var veganer. I den här artikeln kommer jag att visa ...
Starka och framgångsrika veganer inom sport Följande exempel borde avfärda den föråldrade och felaktiga myten att man måste äta kött och annan animalisk kost för at...

Nya Dagbladets poddradio

Nya Dagbladets poddradio är en oberoende satsning där medarbetarna diskuterar aktuella nyheter, gör analyser och diskuterar olika ämnen som intresserar samhällsengagerade människor.

Podden drivs helt ideellt och vi tar gärna emot donationer för att kunna utveckla podden. Swisha direkt till 0727220172 eller besök nyadagbladet.se/donera för fler alternativ.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!