Poddradio

NyD-podden #32 – MSB angriper oberoende medier, statskupp i USA och överlägsen AI

Publicerad 1 februari 2019
Uppdaterad idag kl. 18:10

I detta trettioandra avsnitt av NyD-podden medverkade Markus Andersson, Isac Boman och Per Nordin ifrån redaktionen samt Torbjörn Sassersson från NewsVoice. I avsnittet diskuterades MSB:s angrepp på oberoende medier i Sverige, gripandet av Roger Stone och närmandet av en eventuell statskupp i USA. Vi tog också upp Trolljägarnas jakt på dissidenter i Sverige, bojkotten av Huawei och det digitala spionaget samt att DeepMinds AI har lyckats slå en proffsspelare i Starcraft 2.

Poddavsnittet kan också laddas ned här.

Några av de artiklar som diskuterades i podden:

MSB och angreppen på oberoende medier

Roger Stone och närmandet av en statskupp

Fabian Fjälling och Trolljägarna – mediejakt på svenska dissidenter

Bojkotten av Huawei och det digitala spionaget

AI slår proffsspelare i Starcraft 2

Liknande artiklar:

Nya Dagbladets poddradio

Nya Dagbladets poddradio är en oberoende satsning där medarbetarna diskuterar aktuella nyheter, gör analyser och diskuterar olika ämnen som intresserar samhällsengagerade människor.

Podden drivs helt ideellt och vi tar gärna emot donationer för att kunna utveckla podden. Swisha direkt till 0727220172 eller besök nyadagbladet.se/donera för fler alternativ.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!