Poddradio

NyD-podden #16 – Dissidenter stängs av från banker, Newsvoice grundande, samer och svenskars rättigheter

Publicerad 7 december 2017
Uppdaterad 2 januari 2018

I detta sextonde avsnitt av NyD-podden medverkade Newsvoice chefredaktör Torbjörn Sassersson som gäst. Vi diskuterade bland annat varför Sassersson grundande nättidningen Newsvoice, hur dissidenter i Sverige stängs av från banker och förlorar grundläggande samhällsrättigheter, och avslutade med en temadiskussion om urfolk och rättigheter. Medverkade gjorde Nya Dagbladets nyhetschef Alexander Almqvist-Paajanen, chefredaktören Markus Andersson och krönikören Isac Boman.

Poddavsnittet kan också laddas ned här.

Några av de ämnen som diskuterades:

Varför grundades Newsvoice? Torbjörn Sassersson berättar.

USA erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Längre diskussion om den tilltagande censuren i det svenska samhället och hur dissidenter förlorar grundläggande samhällsrättigheter, bland annat:

Nordea stänger av kund som har “fel värdegrund”

Nordea fortsätter att stänga ned bankkonton för svenska regeringskritiker

Nordea stänger ned bankkonto för svensk tankesmedja

Front National och Le Pens bankkonton uppsagda

Google anställer tusentals åsiktspoliser – ska censurera på Youtube

Samer säger nej till mer samisk makt

Färöarna tar strid för sitt unikum

Mediaprofiler grundar intresseförening för svenskar

Liknande artiklar

Nordea sjunker i status – anses inte längre vara g... Nordea petas från listan över de globalt systemviktiga bankerna. Enligt Financial Stablilty Board (FSB) som sammanstä...
MSB-rapport: NewsVoice är en del av den ryska infr... En rapport som finansierats av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) påstår utan bevis att NewsVoice är "exp...
Twitter bannlyser användare som länkar till Infowa... Under veckan som gick tog Twitter ned 18 Twitterkonton som alla delade länkar till Infowars, skriver CNN som fått det be...

Nya Dagbladets poddradio

Nya Dagbladets poddradio är en oberoende satsning där medarbetarna diskuterar aktuella nyheter, gör analyser och diskuterar olika ämnen som intresserar samhällsengagerade människor.

Podden drivs helt ideellt och vi tar gärna emot donationer för att kunna utveckla podden. Swisha direkt till 0727220172 eller besök nyadagbladet.se/donera för fler alternativ.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!