Varför det kan vara en bra idé att åtminstone äga en liten del kryptovaluta

publicerad 3 februari 2023
kryptovalutornas

Många experter och framträdande namn inom finansbranschen förespråkar att åtminstone ha en liten del av sitt nettovärde i någon form av kryptovaluta. Varför då? “I have to eat”, är ett vanligt svår. Vad de menar är att det är som ett skydd ifall att något händer med fiatvalutan, eller att kryptovalutan helt enkelt tar över en större del av marknaden.

Men det finns även andra anledningar som kan vara bra att överväga…

3 anledningar till varför det kan vara en bra idé att investera en liten del av ditt nettovärde i kryptovaluta

Nedan är exempel på anledningar för varför så kan vara en bra idé:

De kan stiga i pris när andra typer av tillgångar sjunker

Det finns flera anledningar till varför det kan vara en bra idé att investera en liten del av ditt nettovärde i någon form av kryptovaluta. Men en av de viktigaste är att dess pris mycket väl kan stiga när andra typer av tillgångar sjunker. Därmed skulle detta kunna fungera som en liten “försäkring” om de traditionella valutorna fallerar, eller liknande händelser.

De kan bli framtidens primära alternativ

Om kryptovalutan blir framtidens primära monetära system kan det vara en bra idé att känna till hur de fungerar, eller hur? Även om det är oklart om så kommer att bli fallet skadar det absolut inte att ta det säkra före det osäkra.

Du behöver inte köpa kryptovaluta för några större summor, det går jättebra att endast testa lite för att se hur det fungerar. Detta gör att du slipper en jobbig inlärningskurva när det väl är dags i framtiden (om det blir så). Ett bra ställe att börja din kryptoresa är https://immediate-edge.io/sv, eftersom denna trader-broker-plattform är utmärkt för kryptonybörjare.

Kom ihåg att inte handla för mer pengar än du har råd att förlora, och bara för att priset har gått upp historiskt behöver det inte fortsätta att göra så.

Det ger dig en möjlighet att lära dig

Att lära sig något nytt är aldrig fel, inte minst om det gäller en teknologi som mycket väl kan komma att bli framtidens valuta, eller hur? Därmed skadar det absolut inte att lära sig lite om hur den fungerar och testa den i praktiken, även om det visar sig att den inte har en framtid i samhället.

En bonus är att det är väldigt kul, inte minst om du endast använder mindre belopp som du inte bryr dig om att förlora.

Exempel på kryptovalutor som kan vara värda att överväga

Nedan är exempel på några olika kryptovalutor som kan vara värda att överväga:

Bitcoin

Det här är världens största kryptovaluta och har varit det ända sedan den lanserades 2009. Därmed kan det vara en bra idé att överväga den här kryptovalutan om du funderar på att ge dig in i branschen.

Det går även att argumentera för att det är lättast att köpa just den här kryptovalutan med tanke på hur många olika marknadsplatser och andra system som erbjuder den på ett eller annat sätt.

Ethereum

Den här kryptovalutan ligger för närvarande på andra plats vad gäller både börsvärde och popularitet. Den är skapad av den oerhört talangfulla Vitalik Buterin, och har möjlighet att till och med överta förstaplatsen från Bitcoin.

Även den här kryptovalutan går att hitta hos de flesta tjänster som erbjuder kryptovalutor i världen, och det finns många privatpersoner och organisationer som använder kryptovalutan på ett eller annat sätt.

Cardano

Den här kryptovalutan har endast existerat i ungefär 4 år, men har trots detta lyckats ta sig upp i det absoluta toppskiktet inom kryptobranschen. En av de stora anledningarna till detta är att den skapades av Charles Hoskinson, som är en av de mest framträdande genierna inom branschen.

Den är den tredje största kryptovalutan, och skiljer sig faktiskt en aning från andra alternativ. Den fokuserar mer på gröna och hållbara metoder, vilket gör att den är ett hett alternativ för framtiden.

Tether

Tether är en av världens största och mest populära kryptovalutor, men får förvånansvärt lite utrymme i media. Trots att den har ett börsvärde som kan mäta sig med exempelvis Cardano, är det förvånansvärt få som vet vad Tether är för något. Detta kan dock komma att förändras i framtiden, och det är onekligen en väldigt spännande kryptovaluta att hålla koll på.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.