Så handlar du med bitcoin

publicerad 27 juni 2022

Kryptovalutor har blivit mer populära på senare år. Bitcoin är en digital valuta som kan användas genom digitala plånböcker och som du utan problem kan ha i mobilen eller datorn. Genom att använda en kryptovaluta som Bitcoin så kan du skicka pengar mellan person till person, utan att det hanteras av en tredje part. Bitcoin kan liknas vid kontanter som du har i en digital plånbok som du kan kontrollera själv.

Fördelar och nackdelar med Bitcoin

En klar fördel med Bitcoin är att du snabbt och enkelt kan skicka valutan till vem som helst i världen. Det finns inga regler för vem som får lov att använda Bitcoin. Vem som helst i världen får använda det utan att be om lov först. En nackdel med denna kryptovaluta är att den är lätt att bli av med eller få stulen av hackare. En annan nackdel är att växelkursen går upp och ner, vilket gör det till en osäker investering.

Mobilapp för nybörjare

Bitcoin och kryptovaluta är nytt för många människor och det är inte alla som har koll på alla hjälpmedel som finns. Bitiq är en app som har som syfte att få människor att börja investera i Bitcoin. Appen innehåller ett handelsprogram som skannar av marknaden åt kunden för att hitta den bästa möjligheten för dem. Denna app är gratis men du måste verifiera dig. När du väl har gjort detta så kommer du kunna handla med flera olika kryptovalutor utan problem, även om du inte har någon erfarenhet sedan tidigare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.