Få tillbaka gnistan i ert förhållande

publicerad 20 januari 2021

Kanske ni har varit ett par i många år och känner att ni tappat bort varandra lite, inte minst sexuellt? Det är inte ovanligt att det sker och det är många som upplever samma sak. Det gäller att ta hand om gnistan i ett förhållande och att vårda er kärlek på ett bra sätt.

Det är bra att kommunicera med varandra, både tankar och känslor. Börja se varandra igen. Ni kan ta tio minuter med ”partid” om dagen eller i alla fall varannan. Denna tid ägnas åt vad du vill, eller vad din partner vill. Turas om.

Om det är lusten i sig som är det svåra, börja med att vara fysiskt nära utan att ha sex. Annars testa att hetta till det lite, kanske med hjälp av en leksak. Läs denna satisfyer 2 recension och se om den kan vara för er.

Tips för att öka lusten
Att prata med varandra är viktigt så se till att göra det. Prata ut om vad det är som påverkar lusten negativt. Det kan bero på stress på jobbet, brist på sömn, dåligt med egen tid. Försök göra något åt det. Gör en plan hur ni bäst kan åtgärda det. Ha även kvällar helt fritt från internet och mobil. Dessa stunder ska ni bara ägna er åt varandra, på det sätt ni vill.

Sen, även om det låter trist att schemalägga sex, så kan det vara bra att göra det. En dag i veckan då ni båda har tiden. Fokusera då på den responsiva lusten.

Fler bra tips
Gnista och samliv hör samman, men det behöver inte enbart handla om sex. För att upptäcka varandra på nytt, umgås och hitta nya roliga saker att göra tillsammans. Få in mer lek och dans i förhållandet och skämta och skratta med varandra. Ge varandra massage och ge tid till varandra.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.