4 sätt att tillbringa mer tid utomhus

publicerad 23 juni 2022
tid utomhus

Solen skiner och fåglarna kvittrar – äntligen är det varmare tider vilket betyder att det blir lite trevligare att tillbringa tid utomhus. Att vara ute är inte bara bra om du vill träna gratis, strosa runt på gatorna och fönstershoppa eller njuta av solens strålar – det är också bra för din mentala hälsa och välbefinnande. Naturen får dig att koppla av och det kan behövas i en stressig vardag. Vill du veta mer om hur du kan koppla av på bästa sätt kan du med fördel läsa vidare här.

  1.  Skapa en plats utomhus där du trivs

Ett bra sätt att tillbringa mer tid utomhus är att skapa en plats där du trivs. Kanske har du en gräsplätt på tomten som inte direkt används till något? I så fall har du möjlighet att placera en snygg trädgårdsbänk där. På så sätt får du en plats där du kan sitta och njuta av solen.

Beroende på hur många ni är i hushållet kanske en bänk inte räcker. Då kan du givetvis skaffa dig tillhörande utestolar också. Det gör att du ska skapa en liten grupp där du får möjlighet att umgås med nära och kära utomhus.

  1.  Rör på dig

Men det är viktigt att även röra på sig. Därför är det en god idé att gå en runda, du behöver inte löpträna. Visste du att man bränner lika många kalorier när man går som när man springer? För att få en känsla av träning kan du med fördel ta på dig ett par bra gymnastikskor när du ska ut och gå en runda. På det sättet känner kroppen att det är träningsdags, även om det bara handlar om en promenad i solen.

  1.  Ät ute

De svenska kvällarna på sensommaren är underbara, det kan nog de flesta hålla med om, och vad är inte bättre än att äta dagens kvällsmåltid utomhus. Genom att duka upp ett trevligt middagsbord utomhus kan du samla nära och kära runt omkring dig och njuta av kvällens måltid under bar himmel.

  1.  Träna gratis i naturen

Spara pengar genom att skippa träningskortet under sommarmånaderna. Träna istället i naturen. Det finns en hel uppsjö av olika anläggningar i anslutning till parker och träningsstråk där du kan träna. Stärk kroppen med bra träning och den mentala hälsan i naturen.

Om du är osäker på vad det finns för möjlighet att träna utomhus i just din kommun kan du gå in på din kommuns hemsida. Där har du möjlighet att läsa mer om vilka träningsanläggningar och möjligheter det finns för träning utomhus i just din kommun. Det är ett bra sätt att tillbringa tid utomhus och samtidigt spar du pengar genom att du slipper köpa träningskort till ett dyrt gym.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.