Miljö

TV-intervju med Lars Bern: “Klimatalarmismen är närmast religiös”

Teknologie doktor Lars Bern berättar i en unik TV-intervju i Svensk Webbtelevision om klimatalarmismen, miljön och den globala geopolitiken.

Bern menar att den högljudda klimatalarmismen är kraftigt överdriven och pekar på att frågan närmast fått en religiös prägel där kritiker pekas ut som “klimatförnekare”. Bern pekar ut olika politiska och ekonomiska intressen som motiven bakom frågans överdrift och korruptionen inom forskningen som ett medel.

Bern som efter sin karriär i näringslivet ägnade sig åt forskning och vetenskapliga frågor medger att han själv under sina år på olika institut bidrog till överdrivna miljölarm som till exempel skogsdöden som ingen längre pratar om. Han säger sig också se ett uppvaknande inom klimatfrågan och att kritiken mot klimatalarmismen är på väg mot ett genombrott och att drivande politiker blir allt mer ifrågasatta.

 

Liknande artiklar

Den politiska fårskocken När jag lyssnade på den senaste partiledardebatten i SVT kom jag osökt att tänka på en bok om flockpsykoser som skrevs r...
Minimal klimateffekt av mer koldioxid Medan CO2-halten tycks ha stadigt ökat, har Jordens medeltemperatur även minskat dels ca 1880-1910 och dels ca 1940-75. ...
Klimatet växlar sedan årmiljarder Klimat har planeter med atmosfär och vatten. Klimat är hur varmt eller kallt, torrt eller fuktigt, lugnt eller blåsigt d...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!