Billig mat: 16 livsmedel som alltid är bra att ha hemma

publicerad 3 januari 2021

Dessa livsmedel är både billiga, användbara och av många anledningar bra ha hemma som en liten försäkring och i största allmänhet också användbart att ha tillhanda.

Om du inte är så huslig av dig så kan det vara tacksamt med lite inspiration på vad ett bra skafferi, kylskåp och frys bör innehålla. Land har listat 16 livsmedel till skafferiet, kylen och frysen som är väldigt bra att ha hemma i alla lägen.

I skafferiet




  • Linser, böner och ärtor. Torkade baljväxter är billiga proteinkällor och enkelt att ha i en gryta eller en soppa. Ofta kan de hålla i flera år.
  • Ris. Det är en väldigt användbar basvara med lång hållbarhet.
  • Mjöl. Alla sorters mjöl är bra att ha hemma. Vetemjöl kan hålla länge efter bäst före-datum, mandel-mjöl håller dock inte mer än ett par månader när påsen är öppnad på grund av sitt höga fettinnehåll. Förvaras svalt och torrt.
  • Pasta. Alla sorters pasta inklusive lasagneplattor är bra att ha hemma. Håller nästan hur…


 


Liknande artiklar: