Kultur

Tankar om The Way of the Brave

Författaren och regissören Henrik Larssons senaste dokumentär “The Way of the Brave“, som är filmad enbart med en mobil, visas idag på många filmfestivaler i Europa och USA. Filmen kommer att nå de som dem är menad att nå.

Henrik Larsson är en rätt bildskön, och varmt väluppfostrad svenskamerikan, och som är som gjord för att sitta i alla TV-soffor den 14 december, då hans andra stora film, “The Way of the Brave”, som är nominerad i gruppen “Talented New Director” och “Best Story” i Nice och Berlin, med flera storstäder, visas inför publik för första gången.

Nu lär det förmodligen inte ske, därför att han är före sin tid, och får därför vänta på berömmelsen ett tag till. I min generation är han redan känd som Bullerbybarnet “Bosse” men det är en viss skillnad att växa upp, snudd som “Bosse”, och som nu gå spikrakt mot en karriär som en ny Bergman. Sällan sa man “Ingmar Bergman” för vi kallade mästerregissören kort och gott för “Bergman”. Det tar inte speciellt lång tid innan det är dags att säga enbart “Larsson”. Hur många kan filma endast med mobilen men ändå nomineras i Nice jämsides med bland annat en Emmy-vinnande regissör? Larsson! Men som en fristående mycket begåvad regissör är Larsson ännu okänd i sitt hemland, och det spelar ingen roll om han är som gjord för att sitta i TV-sofforna.

Larssons första större dokumentär, “Springtime for the revolution”, och redan den titeln förklarar frånvaron av gammelmedias uppmärksamhet. Larsson är snarare deras fiende, och inte för att han är korkad utan snarare modig. Det krävs mod för att göra filmer, som normalt sett är beroende av just medias uppmärksamhet för att slå och nå ut, samtidigt som man är gammelmedias fiende, men Larsson söker inte den breda massan – inte än! Filmen kommer att nå dem den är menad att nå.

Det är ganska lätt att förutspå Larssons framtid. Den dagen gammelmedia är borta, inga statsbidrag i världen kan rädda dem, lär fokus hamna på sådana som Larsson som är en blandning mellan folkbildare och underhållare. Det förstnämnda för att han ser samband kristallklart, och inte kan släppa sitt barndomsland, och det sistnämnda för att han bor i Hollywood.

Det som krävs är att 1-2 procent av världens befolkning genomskådar globalisternas agenda, och för att det ska ske krävs sådana som Larsson, och hans verk. Det är också därför han kommer att bli mycket berömd senare när miljoner nyttiga idioter på många stolar försöker rädda nacken, och som säger: “Jag visste inte!”

– Jaså, du visste inte?
Du såg aldrig Larssons filmer? Hörde aldrig vad han sa om tiden vi levde i – bron mellan det förflutna och framtiden? Hans inbjudan att vakna upp till en alternativ verklighet? Det var väl år 2016 som Larsson förkunnade: “I sann imperialistisk anda sluter de handelsavtal och följer FN-kvoter och andra agendor. Agenda 21 hyllas till exempel av etablissemangets röster som “hållbar utveckling. I själva verket handlar det om förklätt folkmord, vars principer ocksaå utövades på Amerikas urbefolkning – av dem som under 1800-talet förvandlade sökandet efter det sublima till en hänsynslös invasion. Industrialisterna ägde inte bara politikerna utan även transportlinjerna över land och vatten, och var med andra ord globalisternas föregångare. I många fall även deras anfäder ända tillbaka till forntidens Babylon.”

Jag har sett filmen, och det som främst borgar för Larssons framtida genombrott och världsberömmelse är att han förstår samband därför att han kan historia. I minst tjugo, trettio år har man arbetat frenetiskt för att skapa den historielösa generation som krävs för att man ska kunna bygga en kommunism i botten med en fascism på toppen. Det går inte om allmänheten är historiskt bildad för då ser den samband direkt, och blir svåra att manipulera.

I nuläget är det absolut på det viset att filmen kommer att nå de som ska nås varför intervjuer i TV-sofforna är helt oväsentliga. Det är snarare Nya Dagbladets läsare som ska ges möjlighet att suga i sig Larssons senaste karamell:

“When the Earth is ravaged and the animals are dying, a new tribe of people shall come unto the Earth
from many colors, creeds, and classes,
and who by their actions and deeds
shall make the Earth green again.
They shall be known as The Warriors of the Rainbow.”

HOPI PROPHECY

www.thewayofthebrave.com

 

Lena Holfve
lena@holfve.se

 

Läs Henrik Larssons essä: Reflektioner på Den modiges väg