Kultur

Instruktionsmanual för Revolution del 2/11: Organiskt motstånd med March Against Monsanto

Inte långt efter att det gulgröna lapptäcket till gräsmatta utanför City Hall var de enda kvarvarande spåren från den fredsälskande hippiestammen som frodats där under Occupy-revolten, seglade det upp en ny folkrörelse som också denna tog till gatan.

I likhet med Occupy blev March Against Monsanto även den till en internationell folkrörelse, och det av naturliga skäl. Den genetiska manipulationen av vår fauna – och därmed också av vår mat – är ett av de absolut allvarligaste globala problemen. Återigen leder spåren till detta vansinne tillbaka till den korrupta elit som inte bara kontrollerar massmedia utan också äger storföretagen som ligger bakom våldtäkten av Moder Jord.

Till världens räddning kom denna gång även de uppretade aztekerna från östra Los Angeles, som satte ner foten utanför City Hall med trummor och krigsdans. För ett blekansikte som mig själv ingöt det känslan av att det här verkligen rörde sig om ett andligt krig för mänskligheten och Moder Jord mot elitens nya världsordning.

Det främsta företaget bakom detta övergrepp och folkbrott som pågår mot naturen heter med andra ord Monsanto – en kemikaliejätte som likt en siamesisk tvilling är förbundet med maktens korrupta män och kvinnor. Innan de blev kända som det ledande företaget vad gäller produktion av genetiskt modifierad så-kallad mat, var Monsanto sedan tidigare även ökänt för att ha tillverkat DDT och Agent Orange. Det sistnämnda bekämpningsmedlet användes under Vietnamkriget för att avlöva träden och var så extremt giftigt att det än idag i Vietnam föds barn med mycket grava fosterskador.

I tider av en tilltagande amerikansk cancerepidemi som en konsekvens av att i princip all mat som numera säljs är kemikaliskt behandlad och genetiskt modifierad, var det därför inte konstigt att just detta kom att bli nästa stora mål för det redan bubblande folkupproret.

Detta folkuppror var också ett direkt svar på att Obama bara veckor tidigare hade signerat “Monsanto Protection Act” (HR 933), vilket genomfördes i samarbete med självaste Monsanto i syfte att beskydda företaget från eventuella repressalier. Fullkomlig kumpankapitalism!

Genetiskt manipulerade grödor (GMOs) var för övrigt också hårt kritiserat av Occupy, vilket gjorde att många av oss kom att betrakta March Against Monsanto som ett naturligt nästa steg i (r)evolutionen. Oavsett så var båda dessa strömningar förgreningar av den framväxande sanningsrörelsen – ett paraplybegrepp för alla de grupper som genom grävande journalistik och aktivism försöker avslöja elitens brott och korruption mot mänskligheten.   

Över 200.000 personer deltog enbart under det första året som denna världsomspännande demonstration hölls med resultatet att avtalet endast överlevde till september samma år. Det var en seger för folket och framtida generationer. Åtminstone i den bemärkelsen att mänskligheten ännu en gång visade vilken kraft som finns att hämta i organiserade protester. Dessa fångade i sin tur återigen världens uppmärksamhet via sociala medier, och hjälpte därigenom till med att effektivt bereda marken för ett nödvändigt paradigmskifte; då tillräckligt många människors perspektiv skiftat till sådan grad att förändring till slut blir oundviklig.

Den organiska revolutionen fortsätter än idag med resultatet att småföretag som producerar allt mer ekologisk mat, ofta lokalt, numera är en fruktad konkurrent till storföretagen. De sistnämnda har inte längre något annat val än att också börja erbjuda ”Non-GMO” trots att de tidigare enbart sålt genetiskt modifierade varor. Storföretag som Monsanto kommer samtidigt att fortsätta att försöka sälja sina cancerframkallande genetiskt modifierade produkter så länge det ännu är lagligt och så länge det finns en omedveten befolkning någonstans i världen. ”Monsatan” har dessutom nyligen köpts upp av läkemedelsjätten Bayer.

I dånet av trummor och i röken av uråldriga traditioner med förankring till Moder Jord förkroppsligades den revolutionära andan nu till något ostoppbart. Alla som befann sig där visste att vad de kämpade mot var fullkomlig ondska, och det är just den insikten som ingjuter styrkan och modet som krävs för att våga stå upp, stå ut och stå emot…

Videoklipp från protesterna:

 

Henrik Larsson