World Economic Forum och FN mobiliserar för att kväsa coronakritik

Coronarepressionen

publicerad 7 december 2020
- av Isac Boman
FN:s generalsekreterare António Guterres och World Economic Forums grundare Klaus Schwab.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Allt fler människor tröttnar på den överdrivna skräckpropagandan om coronaviruset och på den extrema repressionen mot medborgerliga fri- och rättigheter som följt i den så kallade pandemins fotspår. Detta är enligt det ultraglobalistiska maktnätverket World Economic Forum ett mycket stort problem och man efterlyser nu därför att sådana skeptiska attityder bekämpas ännu hårdare av makthavare.

På World Economic Forums hemsida skriver Robin Pomeroy och Alexander Court att ”desinformation” om coronakrisen har blivit ett gigantiskt problem och menar att det är mycket problematiskt att människor lyfter fram annan information än som framkommer från myndigheter och mainstreammedier – bland annat de som menar att den aggressiva propagandakampanjen från det politiska och mediala etablissemanget utgör del av en medveten strategi för att underkuva befolkningen.

“I en värld där social media är den plats där de flesta av oss får så mycket av vår information och där vi värdesätter yttrandefriheten som en grundsten i vår demokrati, vad kan göras för att bekämpa farlig desinformation?” frågar sig författarna på orwellianskt manér.

Även FN har uttryckt förakt för alternativa teorier kopplade till coronakrisen och menar att det handlar om en ”kommunikationskris” mellan makthavare och befolkning.

Artikelförfattarna skriver vidare att de alternativa teorierna ”riskerar människors liv” och att FN därför har lanserat tjänsten ”Verified” där människor kan skriva upp sig för att endast få information om coronaviruset som godkänts av FN.

FN har också lanserat kampanjen #PledgetoPause på sociala medier, där människor uppmanas att dela mindre skeptiska coronanyheter på Twitter, Facebook och andra plattformar och endast sprida vidare information från vad man beskriver som “trovärdiga” källor – det vill säga information från myndigheter och mainstreammedier.

Även FN:s generalsekreterare António Guterres har hoppat på denna kampanj och uppmanar alla människor att ”pausa” sitt delande av dylik information om coronakrisen på sociala medier.

– Hittills har vi rekryterat 110 000 informationsvolontärer och vi ger dessa kunskap om hus desinformation sprids, meddelar Melissa Flemming på FN.

Tanken är att dessa ”volontärer” ska agera grindvakter och gå in i diskussioner där kontroversiella eller icke-etablerade ståndpunkter förs fram och där istället sprida sådan information som FN godkänt.

Storyful är ett annat mediebolag med fokus på sociala medier som lanserats för att bekämpa icke-konventionella uppfattningar om coronakrisen. Grundaren Mark Little menar att man ser det som sin uppgift att med hjälp av både artificiell intelligens och mänskliga redaktörer bekämpa ”rykten och lögner”.

– Om människor inte kan lita på information om de kritiska utmaningarna i vår värld idag, oavsett om det handlar om coronaviruset eller klimatförändringarna så kan vi inte göra övervägda beslut som en demokrati, menar han.

Även Little beklagar sig över att människor kan sprida påstådd desinformation till vänner och familjemedlemmar och instämmer i linjen att man måste hitta ”strategier” för att känna igen desinformationen och mobilisera emot densamma. Han menar att sociala medieplattformar själva måste strypa den redan kraftigt åtstramade yttrandefriheten ytterligare och ”ta ett större ansvar” för att se till att man arbetar för ”demokratins bästa” genom att censurera och varningsflagga inlägg som avviker från konventionella uppfattningar.

I lördags rapporterade Nya Dagbladet om World Economic Forums nya relaterade projekt Cyber Polygon, där man nu organiserar makthavare internationellt i förberedelse att kunna införa en “cyber-lockdown” till svar på en kommande cyberattack som WEF-grundaren och ultraglobalisten Klaus Schwab flaggat för i dramatiska ordalag.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!